Ο Τραμπ περνά στην αντεπίθεση για την γκάφα με τη Σουηδία

Το αξίωμα ότι αν δεν συμφωνεί η πραγματικότητα μαζί μας τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα, επιμένει να υιοθετεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Χαρακτηριστική περίπτωση όχι μόνο αυτή καθεαυτή η γκάφα του με τη Σουηδία –την οποία σε ομιλία του εμφάνισε ως θύμα τρομοκρατίας λόγω προσφύγων για να δικαιολογηθεί μετά ότι «το είδα στην τηλεόραση»– αλλά και η αντεπίθεση που εξαπέλυσε μετά τα σχόλια που προκάλεσε.

Ο Τραμπ επιχείρησε, και πάλι μέσω Twitter,

να δώσει ένα τέλος στην πλημμυρίδα σχολίων που ακολούθησε την αναφορά στα ανύπαρκτα γεγονότα της Σουηδίας, τα οποία απέδωσε στην παρουσία μεταναστών στη χώρα. Και πάλι βέβαια φταίνε τα ΜΜΕ. Αλλά επιπλέον το ότι δεν έγινε επίθεση στη Σουηδία δεν σημαίνει ότι δεν έχει πρόβλημα με τους μετανάστες! Η λογική είναι η ίδια με τα όσα έχουν ειπωθεί παντού από τους λαϊκιστές. Πρώτα καταγγέλλουν ότι κάτι έχει συμβεί ή έχει ειπωθεί από κάποιον και έπειτα, αφού διαψευστούν, η απάντηση είναι του τύπου «ναι, αλλά θα μπορούσε να είχε συμβεί», ή «ναι, αλλά θα μπορούσε να το έχει πει».

«Αφήστε ήσυχο τον κόσμο – Τα μέσα ενημέρωσης των ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ προσπαθούν να πουν ότι η μεγάλης κλίμακας μετανάστευση στη Σουηδία λειτουργεί απλώς υπέροχα. ΟΧΙ!» έγραψε στο Twitter.

Give the public a break – The FAKE NEWS media is trying to say that large scale immigration in Sweden is working out just beautifully. NOT!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) February 20, 2017

Το Σάββατο, σε προεκλογικού τύπου ομιλία του στη Φλόριντα, ο Ντόνλαντ Τραμπ είχε αναφερθεί σε τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη και κάλεσε το κοινό του να δει «τι έγινε χθες το βράδυ στη Σουηδία».

Αντίθετα από όσα είπε ο πρόεδρος, στη Σουηδία δεν έγινε τίποτα αξιοσημείωτο που να σχετίζεται με τρομοκρατία, ενώ ακόμα και το αστυνομικό δελτίο είχε κάποια μάλλον συνηθισμένα περιστατικά.

Φαίνεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, είχε παρακολουθήσει ένα ρεπορτάζ του συντηρητικού δικτύου Fox News (ένα αγαπημένο μέσο του προέδρου) που αφορούσε μετανάστες στη Σουηδία.

Το θέμα θα ήταν σχετικά αστείο, αν δεν ήταν ισχυρισμός που προέρχεται από τον πιο ισχυρό ηγέτη του κόσμου.

Η αντίδραση της σουηδικής κυβέρνησης ήταν άμεση. Ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν είπε πως «όλοι πρέπει να αναλαμβάνουμε την ευθύνη για να χρησιμοποιούμε τα σωστά δεδομένα και να επιβεβαιώνουμε τις πληροφορίες που διασπείρουμε». Μία ημέρα νωρίτερα, την Κυριακή, η σουηδική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον είχε ανακοινώσει ότι «προσβλέπει στο να πληροφορήσει την αμερικανική κυβέρνηση για τις πολιτικές μετανάστευσης και ενσωμάτωσης» που ακολουθεί η Στοκχόλμη.

The post Ο Τραμπ περνά στην αντεπίθεση για την γκάφα με τη Σουηδία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα