Ο Τουρέ εκθέτει ως… ρατσιστή τον Γκουαρντιόλα: «Δεν θέλει τους Αφρικανούς»

13:17 5/6/2018 - Πηγή: Protagon

Απαντες στη Βρετανία γνώριζαν ότι ο Γιάγια Τουρέ ήταν το νούμερο ένα πρόβλημα του Πεπ Γκουαρντιόλα από την στιγμή που, το καλοκαίρι του 2016, ο ακριβοθώρητος Καταλανός πάτησε το πόδι του στο Μάντσεστερ για να αναλάβει τη Σίτι. Βλέπετε, οι δυο τους δεν τα πήγαιναν καλά από την εποχή που είχαν συμπέσει και στην Μπαρτσελόνα –ο Τουρέ, γνωστός μας και από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό

(2005-06), είχε υποστηρίξει ότι ήταν ο Πεπ που τον είχε διώξει από την Ισπανία.

Η αντιπαράθεσή τους, λοιπόν, αναζωπυρώθηκε όταν πριν από δύο χρόνια ο Γκουαρντιόλα παρέλαβε από τους σεΐχηδες του Αμπού Ντάμπι τα κλειδιά της Σίτι με εντολή να κάνει ό,τι θέλει αρκεί να επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή. Ο Πεπ είχε τη δυνατότητα και την ευκαιρία να κάνει όσες αλλαγές ήθελε στην ομάδα προκειμένου να περάσει τη δική του φιλοσοφία και –μαντέψτε!– σε αυτή τη φιλοσοφία ο μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού δεν χωρούσε.

Πεπ και Τουρέ την εποχή της «ανακωχής»

Ποιο ήταν το πρόβλημα του Πεπ με τον Τουρέ; Κάποιοι λένε ότι τα κριτήρια του σπουδαίου προπονητή ήταν και παραμένουν καθαρά ποδοσφαιρικά. Βλέπετε ο Τουρέ ήταν 33 ετών το 2016 και σε αρκετά παιχνίδια φαινόταν αργός και χωρίς δυνάμεις. Ετσι, ο Γκουαρντιόλα προτίμησε να επενδύσει σταδιακά σε νεότερους ποδοσφαιριστές που ταίριαζαν με το ποδοσφαιρικό του προφίλ και να αφήσει στο περιθώριο τον Τουρέ, δείχνοντάς του την πόρτα της εξόδου.

Αρκετοί που δίνουν δίκιο στον Καταλανό, αναφέρονται και στο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό βίντεο από τον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Σίτι το 2016: ένας ασυνήθιστα αργός ποδοσφαιριστής (ο Τουρέ με τον νούμερο 42), με παραπανίσια κιλά που αδυνατεί να ακολουθήσει τον υψηλό ρυθμό των αντιπάλων του.

Ο Τουρέ όμως δεν θεώρησε ποτέ ότι μεγάλωσε, ότι πάχυνε, ότι δεν ταιριάζει στην ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Γκουαρντιόλα. Θεωρεί ότι ο Πεπ απλώς δεν τον συμπαθεί. Και φτάνει στο σημείο να του καταλογίσει ακόμα και ρατσιστικά κίνητρα. Σε συνέντευξή του στο France Football άφησε να εννοηθεί ότι ο Γκουαρντιόλα έχει πρόβλημα συγκεκριμένα με τους Αφρικανούς!

«Εμοιαζε να με ζηλεύει, με έβλεπε ως αντίπαλο, καθώς έπαιρνα τα “φώτα” από πάνω του. Ήταν σκληρός μαζί μου, πιστεύετε θα ήταν το ίδιο με τον Ινιέστα; Εφθασα στο σημείο να αναρωτηθώ, εάν ήταν για το χρώμα το δέρματός μου» δήλωσε ο Τουρέ για να συμπληρώσει:

«Δεν είμαι ο πρώτος. Και άλλοι παίκτες της Μπαρτσελόνα έκαναν την ίδια ερώτηση. Ισως, οι Αφρικανοί να μην έχουν την ίδια μεταχείριση από όλους τους ανθρώπους. Οταν βλέπεις ότι ο Πεπ έχει συχνά προβλήματα με Αφρικανούς -όπου κι αν ήταν – αναρωτιέσαι. Είναι πολύ έξυπνος για να πιαστεί. Δεν θα το παραδεχθεί ποτέ. Αλλά τη μέρα που θα βάλει πέντε Αφρικανούς στην ενδεκάδα, υπόσχομαι να του στείλω μια τούρτα. Επιπλέον, θέλει να κυριαρχεί και να έχει υπάκουους παίκτες, οι οποίοι να του φιλούν τα χέρια

»Δεν μου αρέσει αυτού του είδους η σχέση. Σέβομαι τον προπονητή, αλλά δεν είμαι πράγμα του. Μου χάλασε το αντίο στη Σίτι, μια ομάδα με υπέροχους οπαδούς. Θα ήθελα να αποχωρήσω όπως ο Ινιέστα από την Μπαρτσελόνα ή ο Μπουφόν από τη Γιουβέντους. Με εμπόδισε».

Ακόμα και αν είναι τα λόγια ενός πικραμένου, είναι λόγια που «τσαλακώνουν» την εξωραϊσμένη δημόσια εικόνα του σπουδαίου Γκουαρντιόλα. Ο Τουρέ δήλωσε ευθέως ότι θέλει να καταστρέψει «τον μύθο του Γκουαρντιόλα». Και τώρα είναι η σειρά του διάσημου προπονητή να απαντήσει. Θα το κάνει ή θα μείνει προσηλωμένος στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, εκεί όπου εξάλλου κανείς δεν μπορεί να του προσάψει τίποτα (εκτός ίσως από μια ακόμη αποτυχία εφέτος στο Champions League);

The post Ο Τουρέ εκθέτει ως… ρατσιστή τον Γκουαρντιόλα: «Δεν θέλει τους Αφρικανούς» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα