Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει απολύσεις: «Ηταν… δίκαιο, έγινε πράξη»

16:53 8/2/2018 - Πηγή: Protagon

Υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του λαϊκού κόσμου, του κόσμου της εργασίας κλπ απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές κλπ. Ομως αυτό που συμβαίνει στον κομματικό ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» αποδομεί το όποιο αριστερό ηθικό πλεονέκτημα θέλει ακόμα να επικαλείται το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Και τώρα βλέπει απολυμένους και απεργούς να διαδηλώνουν έξω από την Κουμουνδούρου. Χρησιμοποίησαν δε στο πανό τους τη φράση που έχει κάνει σύνθημά

του ο Πρωθυπουργός: «ήταν δίκαιο, έγινε πράξη».

Οι απολύσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν φυσικά δίκαιες, αλλά έγιναν πράξη.

Μέχρι στιγμής από τη διοίκηση του ραδιοσταθμού έχουν ανακοινωθεί επτά απολύσεις, τέσσερις εκ των οποίων θεωρούνται εκδικητικές καθώς αφορούν τα τέσσερα μέλη της απεργιακής επιτροπής που προέκυψε από τις συνελεύσεις του Ιανουαρίου, προκειμένου να αναχαιτιστούν οι προθέσεις της ιδιοκτησίας για περικοπές μισθών. Αυτά τα μέλη κατηγορήθηκαν από την ιδιοκτήτρια εταιρεία -που προφανώς λογοδοτεί άμεσα στην Κουμουνδούρου- ότι παίζουν «πολιτικά παιχνίδια». Η ίδια διοίκηση, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, έχει προαναγγείλει ότι οι απολύσεις θα φτάσουν τις 20.

Γιατί; Για «οικονομικούς» λόγους, για το γνωστό και μη εξαιρετέο μισθολογικό κόστος. Αλλά όταν αυτό συνέβαινε αλλού, σε άλλες επιχειρήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβαινε στα κάγκελα φωνάζοντας για ανάλγητα αφεντικά και για απούσα κυβέρνηση που δεν προστατεύει τους εργαζόμενους. Τώρα που αφεντικό και κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τι συμβαίνει; Τίποτα. Αλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «δικά» του πλέον ΜΜΕ, πέραν των κομματικών. Και οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι…

Πιο περιγραφικό είναι το ψήφισμα που εξέδωσαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ραδιοσταθμό, κάνοντας λόγο για θέατρο του παραλόγου:

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»

Το προκλητικό θέατρο του παραλόγου που ζούμε οι εργαζόμενοι στον Ρ/Σ «105,5 στο Κόκκινο», πέρασε σήμερα το πρωί σε άλλο επίπεδο.

24 ώρες μετά τη θρασύτατη ανακοίνωση του Δ.Σ. της LeftMedia, στην οποία οι εργαζόμενοι κατηγορούμασταν ότι παίζουμε… πολιτικά παιχνίδια, επειδή δεν δεχθήκαμε να μειωθούν οι μισθοί μας στο ποσοστό που μας προτάθηκε και αξιώσαμε διαπραγμάτευση, 12 ώρες αφότου το ίδιο Δ.Σ. μας κάλεσε να κάνουμε «μεγαλύτερη συνέλευση» για να επαναλάβουμε την συγκεκριμένη πρόταση που κατέθεσε η προηγούμενη συνέλευση, 3 ώρες πριν γίνει η συνέλευση που μας ζητήθηκε, το Δ.Σ. ανακοίνωσε τις απολύσεις ακόμα 4 συναδέλφων μας.

Κατά «σύμπτωση», πρόκειται για τα μέλη που συγκροτούσαν την απεργιακή επιτροπή που προέκυψε από τις συνελεύσεις του Ιανουαρίου (Γιάννης Ανδρουλιδάκης, Μελίνα Βελιμέζη, Νίκος Μπιτσιμέας, Ειρήνη Προμπονά).

Οι απολύσεις αυτές, που αυξάνουν τον αριθμό των απολυμένων στους επτά (κι ενώ η διοίκηση ενημερώνει ότι ο αριθμός θα φτάσει τους 20), είναι ξεκάθαρα εκδικητικές και παράνομες και έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με τη συνδικαλιστική δράση των συναδέλφων. Απαιτούμε την ανάκλησή τους. Σημειώνεται, ότι 5 από τους συναδέλφους που απολύθηκαν έχουν προσφύγει στο ΣΕΠΕ, γεγονός που ενισχύει το γεγονός της επιλογής των απολύσεων με εκδικητική διάθεση.

Σε όλο αυτό το διάστημα, από τις 18 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι επιλέξαμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας να απαντήσουμε σχεδόν σε κάθε συκοφαντία που εκτοξεύθηκε εναντίον μας. Η υπομονή έχει όμως όρια.

Σε όλο αυτό το διάστημα, οι «αδιάλλακτοι» εργαζόμενοι κάναμε διαφορετικές εναλλακτικές προτάσεις σε 8 συνελεύσεις με τις οποίες καλούσαμε τη διοίκηση σε διαπραγμάτευση προκειμένου να καταλήξουμε σε μια κοινή απόφαση, η οποία θα συνδύαζε τη βιωσιμότητα του σταθμού με τη βιωσιμότητα των εργαζομένων του. Η τελευταία από αυτές, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, είχε συγκεκριμένες αριθμητικές προτάσεις μείωσης του μισθολογικού κόστους, τις οποίες εξουσιοδότησε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ να μεταφέρουν. Παρά τις συνεχείς υποχωρήσεις μας, το Δ.Σ. έβρισκε πάντα ένα παράθυρο για να αρνηθεί το διάλογο, υποστηρίζοντας ότι αυτός ολοκληρώθηκε με το τελεσίγραφο «οριζόντιες μειώσεις ή απολύσεις» της 6ης Νοεμβρίου. Ενδεικτικά της αλλοπρόσαλλης τακτικής εμπαιγμού της διοίκησης είναι οι ήξεις αφήξεις σχετικά με την πρόθεση της για «εθελούσιες» αποχωρήσεις καθώς απέναντι στις διαθέσεις συναδέλφων να αποχωρήσουν, προέταξε τις απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι στον «105,5 στο Κόκκινο» δηλώνουμε ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι και ότι οι ζωές μας δεν μπορούν να είναι αντικείμενο τελεσιγράφων. Θα υπερασπιστούμε τις εργασιακές θέσεις και το βιοτικό επίπεδο των συναδέλφων μας.

Η Γ.Σ. των εργαζομένων του «105,5 στο Κόκκινο», την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου αποφάσισε ομόφωνα (30 μέλη):

-Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων στον σταθμό, τόσο των 4 μελών της απεργιακής επιτροπής όσο και των τριών συναδέλφων που απολύθηκαν τον Ιανουάριο.

-Ζητάμε από τα σωματεία μας (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΕΡ) την κήρυξη επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών, μέχρι την ανάκληση όλων των απολύσεων.

-Κάνουμε χρήση του αέρα του σταθμού για απεργιακές εκπομπές, κατά τη διάρκεια της απεργίας.

-Προχωράμε σε συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσουμε τις θέσεις μας.

-Επιμένουμε στην συγκεκριμένη πρότασή μας για τη μείωση του μισθολογικού κόστους, και ζητάμε από την ΕΣΗΕΑ και την ΕΠΗΕΑ να τη διαπραγματευθούν, χωρίς απολύσεις.

-Καλούμε κάθε εργαζόμενο και κάθε εργαζόμενη σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα μας, αύριο Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, έξω από τον σταθμό, Σαρρή 19 στου Ψυρρή.

The post Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει απολύσεις: «Ηταν… δίκαιο, έγινε πράξη» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
συριζα, εγινε, τσιπρας, εταιρεία, μμε, θεατρο, δραση, σεπε, βιωσιμότητα, ΕΣΗΕΑ, επηεα, ετερ, απεργια, protagon, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, νεα κυβερνηση, μειωση μισθων, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, ηξεις αφήξεις, ηξεις, μμε, παιχνιδια, σεπε, protagon, αφηξεις, βιωσιμότητα, βιοτικο επιπεδο, γεγονος, γινει, διαστημα, διοικηση, ειρηνη, επηεα, επτα, εταιρεία, ιδια, ιδιο, υπομονη, ηθικο, καγκελα, κυβερνηση, κομμα, λογο, μειωση, παντα, ορια, πεμπτη, πρωι, συγκεντρωση, τριτη, φυσικα, ψυρρη, ωρες, αφεντικο, εκπομπες, protagon.gr, θεσεις
Τυχαία Θέματα