Ο Σόιμπλε είναι (ο τελευταίος;) αισιόδοξος ότι δεν θα γίνει το Brexit

Μετά την αλληλεγγύη που έδειξε η Ευρωπαϊκή Ενωση στη Βρετανία για την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα εναντίον του ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ, η Βρετανία θα αναθεωρήσει την απόφασή της να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Ποιος το υποστηρίζει αυτό; Ο πρόεδρος του γερμανικού Κοινοβουλίου και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από τους λίγους, αν όχι και ο τελευταίος που βλέπει ότι το σίριαλ της εξόδου

της Βρετανίας από την ΕΕ θα έχει happy end.

Σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στις εφημερίδες του ομίλου Funke σήμερα Παρασκευή σημειώνει ότι «οι Βρετανοί θα παραμείνουν εντός της ΕΕ».

Eλπίζει πως οι Βρετανοί θα δουν πως «δεν είναι καλό να είσαι μόνος σου στον κόσμο» και εξήγησε ότι οι Βρετανοί έχουν αρχίσει πλέον να σκέφτονται αν είναι πραγματικό έξυπνο να αποχωρήσουν από την Ενωση.

Ο Σόιμπλε, που αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας το 2017 πριν από τις εκλογές, είναι σήμερα πρόεδρος της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής. Παραμένει μια από τις σημαντικότερες μορφές του CDU της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ.

Χθες Πέμπτη βρισκόμασταν ακριβώς έναν χρόνο πριν από το Brexit, την ώρα που πολλά ζητήματα για την μελλοντική σχέση ΕΕ και Βρετανίας μένουν ανοιχτά.

The post Ο Σόιμπλε είναι (ο τελευταίος;) αισιόδοξος ότι δεν θα γίνει το Brexit appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα