Ο Σγουρίδης επιβεβαιώνει: Συζητήθηκε στους ΑΝΕΛ το ντιλ «χρέος για συμφωνία με την ΠΓΔΜ»

Παρά τις διαψεύσεις του Μαξίμου ότι ουδέποτε μπήκε στο ζύγι η συμφωνία με την ΠΓΔΜ με μια διευθέτηση του ελληνικού χρέους, από τους Ανεξάρτητους Ελληνες επιβεβαιώνεται ότι αυτή η συζήτηση γινόταν κατά κόρον. Αν γινόταν ατύπως ή επισήμως, μικρή σημασία έχει, από τη στιγμή που συζητείτο στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και λίγες ημέρες πριν από την ψηφοφορία για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Ετσι, τις καταγγελίες του πρώην

πλέον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου για ανταλλάγματα για το χρέος που συνδέθηκαν με το Σκοπιανό, επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ο αντιπρόεδρος των Ανεξ. Ελλήνων Παναγιώτης Σγουρίδης.

Σε συνέντευξή του την Τετάρτη στον ΣΚΑΙ παραδέχθηκε ότι έγιναν κάποιες συζητήσεις στο περιθώριο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «σε ένα πηγαδάκι», όπως είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πως εξετάστηκαν όλα στην συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ και μπήκαν «όλα στη ζυγαριά», εκτός από το θέμα της πρότασης μομφής στον Νίκο Κοτζιά.

Από την άλλη πλευρά είπε τα κομματικά όργανα «θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση του κόμματος στο θέμα της συγκυβέρνησης και αυτό όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, την οποία θα καταψηφίσουμε».

Πρόσθεσε πως η θέση των ΑΝΕΛ παραμένει σταθερή και θα καταψηφίσουν τη συμφωνία. Είπε ακόμα πως αν ξαναζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης, οι ΑΝΕΛ δε θα τη δώσουν.

Σε ό,τι αφορά τις αποδοκιμασίες σε βάρος υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ο κ. Σγουρίδης είπε ότι «η λέξη Μακεδονία έχει βαρύ συναισθηματικό φορτίο και αυτό το φορτίο ουσιαστικά διχάζει.

» Τις αποδοκιμασίες δεν μπορείς να τις αποτρέψεις, αλλά θα πρέπει να είναι σε κόσμιο κλίμα. Εγώ δεν θεωρώ ότι μπορείς να σταματήσεις την διαμαρτυρία του κόσμου.

» Αδίκως ωστόσο διαμαρτύρεται ο κόσμος κατά των ΑΝΕΛ. Υπερασπιστήκαμε το όνομα και εμείς θα την καταψηφίσουμε όταν έρθει στη Βουλή».

Υπενθύμισε μάλιστα ότι: «εμείς ζητήσαμε δημοψήφισμα, δεν μπορέσαμε να το προκαλέσουμε. Ζητήσαμε αυξημένη πλειοψηφία, δεν τα καταφέραμε. Εμείς αποδεικνύουμε με την στάση μας ότι είμαστε υπεύθυνοι».

The post Ο Σγουρίδης επιβεβαιώνει: Συζητήθηκε στους ΑΝΕΛ το ντιλ «χρέος για συμφωνία με την ΠΓΔΜ» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα