Ο Πάπας «απολογείται» γιατί ζήτησε αποδεικτικά στοιχεία από θύματα των παιδεραστών ιερέων

Ο πάπας Φραγκίσκος, κατά την πτήση με την οποία επιστρέφει στην Ιταλία από το ταξίδι του στη Χιλή και στο Περού, αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα των παιδόφιλων ιερέων και στις ευθύνες της Καθολικής Εκκλησίας.

«Ηταν λάθος που ζήτησα αποδεικτικά στοιχεία από τα θύματα παιδεραστών ιερέων. Για τα θύματα αυτά, ήταν ένα χαστούκι, ζητώ συγγνώμη αν τα πλήγωσα, αλλά δεν το ήθελα», τόνισε ο Ποντίφικας.

Η αναφορά του Πάπα ήταν σε ερώτηση που του έγινε τις περασμένες ημέρες, για έναν χιλιανό επίσκοπο της περιοχής Οζόρνο, που φέρεται να συγκάλυψε κληρικό ο οποίος κατηγορείται για

παιδεραστία. «Η λέξη ‘αποδείξεις’ δεν είναι η κατάλληλη. Έπρεπε να χρησιμοποιήσω την έκφραση «σαφή στοιχεία», εξήγησε τη Δευτέρα ο αργεντινός Ποντίφικας.

Παράλληλα, όμως, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «μελέτησε και ξαναμελέτησε την περίπτωση του επισκόπου του Οζόρνο και δεν υπάρχουν εμφανή στοιχεία για να καταδικασθεί».

Πρόσθεσε ότι σε κάθε του ταξίδι έχει πάντα δημόσιες αλλά και ιδιωτικές συναντήσεις με θύματα ιερέων που κατηγορούνται για παιδεραστία και ότι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να κάνει, θα ήταν να πληγώσει τους ανθρώπους αυτούς.

The post Ο Πάπας «απολογείται» γιατί ζήτησε αποδεικτικά στοιχεία από θύματα των παιδεραστών ιερέων appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα