Ο Μέσι συνάντησε το παιδί με την φανέλα από πλαστική σακούλα

Τον προηγούμενο χειμώνα ο μικρός Μουρτάζα Αχμάντι έγινε γνωστός σε όλον τον κόσμο: «Το παιδί από το Αφγανιστάν που έφτιαξε μία ποδοσφαιρική φανέλα και ζωγράφισε το όνομα του Μέσι στην πλάτη». Η ιστορία του μικρού που έπαιζε μπάλα στα χαλάσματα της πατρίδας του έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο ενώ συγκίνησε τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Τότε είχαν κινητοποιήθηκαν ποδοσφαιρικοί σύλλογοι, το BBC, η Unicef αλλά και άνθρωποι από το Αφγανιστάν για να αναγνωριστεί

ο μικρός της φωτογραφίας. Τελικά ο «Μέσι του Αφγανιστάν» βρέθηκε. Πολύ γρήγορα, ο ίδιος ο «Λίο» έστειλε στον μακρινό θαυμαστή του μία φανέλα της εθνικής Αργεντινής υπογεγραμμένη από τον ίδιο. Το αγόρι φωτογραφήθηκε με την νέα του φανέλα και φιλοξενήθηκε σε ένα κανονικό ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Αφγανιστάν. Η ζωή του είχε αλλάξει, το όνειρό του όμως ακόμα δεν είχε πραγματοποιηθεί. Ολοι έλεγαν ότι ο μικρός περίμενε τη στιγμή που θα συναντούσε από κοντά το είδωλό του.

Αυτό έγινε όταν ο σύλλογος από την Ισπανία ταξίδεψε στην Ντόχα για έναν φιλικό αγώνα με την Αλ Αχλί. Εκεί, ο Μουρτάζα Αχμάντι περίμενε και τελικά συνάντησε τον Λιονέλ Μέσι. Ο«Λέο» τον πήρε αγκαλιά και το πρόσωπο του εξάχρονου, που αυτή τη φορά φορούσε μία κανονική φανέλα της «Μπάρτσα», έλαμψε από ευτυχία.

«Η φωτογραφία που όλος ο κόσμος ήθελε να δει» έγραψε η Ανώτατη Επιτροπή για την συνάντηση. «Ο 6χρονος που ονειρευόταν να συναντήσει τον ήρωά του, επιτέλους γίνεται πραγματικότητα».Οσο για τον Αχμάντι που προέρχεται από την ανατολική επαρχία Γκάνζι του Αφγανιστάν, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα του για το Πακιστάν τον περασμένο Μάιο.

The image the world wanted to see. The six year old boy who dreamed of meeting his hero, #Messi, finally comes true. #FCBinDoha pic.twitter.com/58FWn17b9A

Road to 2022 (@roadto2022) December 13, 2016

The post Ο Μέσι συνάντησε το παιδί με την φανέλα από πλαστική σακούλα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα