«Πλειστηριασμός» εθνικισμού στην Τουρκία με αμφισβήτηση 18 ελληνικών νησιών!

Κλιμακώνονται εκ μέρους τούρκων αξιωματούχων οι δηλώσεις αμφισβήτησης της ελληνικότητας νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο, με την αντιπολίτευση να πλειοδοτεί και αυτή σε εθνικιστικές κορόνες.

Μετά τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, που το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει τις σχετικές δηλώσεις κατά της Συνθήκης της Λωζάνης και για τα «σύνορα της καρδιάς» των Τούρκων, τη σκυτάλη πήρε ο ηγέτης της κεμαλικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Σε ομιλία του την Τρίτη στην κοινοβουλευτική ομάδα

του κόμματός του όχι μόνο καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης της χώρας του, αλλά προχώρησε και σε ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ γιατί δεν κάνουν κάτι για να ανακτήσει η Τουρκία τον έλεγχο των νησιών.

«Στην Κύπρο αυτή τη στιγμή η «ΤΔΒΚ» έχει 37% των εδαφών. Θέλουν να τα μειώσουν στο 29,2%. Θέλουν να πουλήσουν την Κύπρο» είπε αρχικά ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), κατηγορώντας στην πράξη την κυβέρνηση ότι ξεπουλά την Κύπρο.

Στη συνέχεια επανέλαβε τον ισχυρισμό του Ερντογάν, ο οποίος είχε αμφισβητήσει την ισχύ της συνθήκης της Λωζάνης, και μίλησε για 18 μικρά νησιά που κατέχονται από την Ελλάδα.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ τον κάλεσε «να ξαναπάρουμε τα νησιά», σύμφωνα με τις δηλώσεις που παραθέτει το κυπριακό Sigmalive.

«Είναι αυτά τα νησιά δικά μας; Είναι, λένε. Θα πρέπει να σηκωθεί η σημαία μας εκεί; Ναι, απαντούν. Αλλά υπάρχει ακόμα εκεί η ελληνική σημαία, γιατί δεν παρεμβαίνετε;» ρώτησε ο Κιλιτσντάρογλου τον πρωθυπουργό.

Ο ηγέτης του CHP συνέχισε σε υψηλούς τόνους, μιλώντας για νησιά που «είναι κατεχόμενα». Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι έχει εθνικιστική ρητορική και κατέληξε ρωτώντας τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ: «Θα πάρεις πίσω τα 18 νησιά ή δεν θα τα πάρεις; Είσαι εθνικιστής ή δεν είσαι;».

Ολα αυτά λίγες ώρες μετά τις απίστευτες αξιώσεις Ερντογάν η Κύπρος να αλλάξει την σημαία της και να μην απεικονίζει ολόκληρο το νησί…

The post «Πλειστηριασμός» εθνικισμού στην Τουρκία με αμφισβήτηση 18 ελληνικών νησιών! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα