Ο Ερντογάν κατηγορεί για «πραξικόπημα» και τους αμερικανούς δικαστές!

15:39 9/1/2018 - Πηγή: Protagon

Φαίνεται πως ό,τι δεν αρέσει στον Ταγίπ Ερντογάν το χαρακτηρίζει είτε απόπειρα πραξικοπήματος, είτε ενέργεια των Γκιουλενιστών, είτε και τα δύο. Με τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2016 είναι πλέον γνωστό: ο «Σουλτάνος» τους έχει ήδη δικάσει και καταδικάσει ως πραξικοπηματίες, σε βαθμό που να έχει πείσει και τον Αλέξη Τσίπρα –μόνο εμπόδιό τους η ελληνική Δικαιοσύνη. Τώρα όμως, ο τούρκος πρόεδρος

αναβαθμίζει τον εχθρό του και τα βάζει και με την αμερικανική Δικαιοσύνη!

Ο Ερντογάν εξαπέλυσε την Τρίτη νέες βολές κατά της Ουάσιγκτον, με αφορμή την πρόσφατη καταδίκη από αμερικανικό δικαστήριο του τούρκου τραπεζίτη Μεχμέτ Ατίλα. Αυτή η καταδίκη συνιστά για τον Ερντογάν –τι άλλο;– πραξικόπημα εναντίον του!

Ο τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «πολιτική απόπειρα πραξικοπήματος», αλλά και για κοινή προσπάθεια από τη CIA, το FBI και το δίκτυο Γκιουλέν να υπονομεύσουν την Αγκυρα! «Αλλά δεν θα τα καταφέρουν», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις Ερντογάν ήρθαν σε συνέχεια πρόσφατων τοποθετήσεων του τούρκου αντιπροέδρου, Μπεκίρ Μποζντάγ, ο οποίος, σχολιάζοντας την καταδίκη Ατίλα, είχε κάνει λόγο για απόφαση που «δεν έχει καμία νομική ισχύ για την Τουρκία και αντιβαίνει στη διεθνή νομοθεσία, έχει επιφέρει μεγάλη βλάβη στις σχέσεις με τις ΗΠΑ και ενδέχεται να έχει αρνητική επίδραση σε όλες τις μελλοντικές επιχειρήσεις».

Ο 47χρονος Μεχμέτ Χακάν Ατίλα, υψηλόβαθμο στέλεχος της τουρκικής κρατικής τράπεζας Halkbank, καταδικάστηκε Τετάρτη από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, για πέντε κατηγορίες, μεταξύ των οποίων η συνωμοσία με στόχο την παραβίαση του νόμου για την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ στο Ιράν, σε μια υπόθεση που έχει κλιμακώσει την ένταση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας.

Αυτή η υπόθεση είχε φέρει σε δύσκολη θέση τον Ερντογάν καθώς αναδείκνυε τον «γκρίζο» ρόλο της Αγκυρας στην περιοχή.

The post Ο Ερντογάν κατηγορεί για «πραξικόπημα» και τους αμερικανούς δικαστές! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα