Ο απίστευτος λόγος που δύο ετεροφυλόφιλοι αποφάσισαν… να παντρευτούν

Συνήθως ένα ζευγάρι, ομοφυλόφιλο ή ετεροφυλόφιλο, παντρεύεται θέλοντας να επισημοποιήσει μια σχέση αγάπης και έρωτα Αυτό όμως δεν ισχύει για δύο ιρλανδούς φίλους.

Οι δύο άνδρες παντρεύτηκαν στο Δουβλίνο προκειμένου να αποφύγουν το φόρο κληρονομιάς 50.000 ευρώ για ένα σπίτι. Ο Ματ Μέρφι και ο Μάικλ Ο’ Σάλιβαν φυσικά δεν είναι ζευγάρι. Είναι ετεροφυλόφιλοι και μοιράζονται μια μακροχρόνια στενή φιλία.

Οι δύο άνδες αποφάσισαν να παντρευτούν όταν ανακάλυψαν τον φόρο που θα έπρεπε να καταβληθεί καθώς ο 83χρονος Ματ

σκόπευε στη διαθήκη του να αφήσει κληρονόμο του σπιτιού του τον καλό του φίλο Μάικλ που είναι 58 ετών και τον φροντίζει εδώ και αρκετά χρόνια.

Best friends Michael O’Sullivan and Matt Murphy ahead of civil marriage in order to avoid inheritance tax. More @IrishMirror pic.twitter.com/skGJLeqoxN

Emma McMenamy (@emmamcm) 22 Δεκεμβρίου 2017

«Γνωρίζω τον Ματ εδώ και 30 χρόνια. Γίναμε πολύ φίλοι μετά το τέλος της δεύτερης σχέσης μου», δήλωσε ο Ο’ Σάλιβαν, πατέρας τριών παιδιών, στην ιρλανδική Mirror. Και οι δύο άντρες περιγράφουν πώς έχουν περάσει μαζί δύσκολα χρόνια καθώς ο Ο’ Σάλιβαν είχε μείνει άστεγος και ο Μέρφι υπέφερε από σοβαρής μορφής αρθρίτιδα. Ο Μέρφι δεν είχε την πολυτέλεια να πληρώνει τον φίλο του ως φροντιστή και τελικά του είπε πως θα του παραχωρούσε το σπίτι του για να έχει κάπου να μείνει.

Ο Ο’ Σάλιβαν όμως γνώριζε πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε τεράστια φορολόγηση και το σπίτι θα έπρεπε να πωληθεί για να πληρωθεί το ποσό. Ετσι, τέθηκε αρχικά ως αστείο το ενδεχόμενο γάμου. Μια ημέρα λοιπόν, οι δύο φίλοι αποφάσισαν πως θα έπρεπε να το κάνουν. Ο γάμος μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου έχει νομιμοποιηθεί στην Ιρλανδία από το 2015 μετά από σχετικό δημοψήφισμα.

Το «ζευγάρι» τελικά παντρεύτηκε σε ένα πρώην νοσοκομείο στην οδό Γκραν Κανάλ του Δουβλίνου. Ο Ο’ Σάλιβαν υπήρξε στο παρελθόν παντρεμένος με μια γυναίκα ενώ για τον φίλο του αυτός ήταν ο πρώτος, και η αλήθεια είναι κάπως περίεργος, γάμος. Κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής ο O’ Σάλιβαν μίλησε για τη καλοσύνη του συζύγου του ο οποίος είναι ο καλύτερός του φίλος, ενώ ο Μέρφι του αφιέρωσε ένα τραγούδι για τη φιλία τους.

The post Ο απίστευτος λόγος που δύο ετεροφυλόφιλοι αποφάσισαν… να παντρευτούν appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα