Ο Banksy στο Παρίσι με έμπνευση από τους πρόσφυγες

Οι φήμες κυκλοφορούσαν για ημέρες στο Παρίσι. Ο Banksy, ένας από τους πιο μυστηριώδεις καλλιτέχνες των καιρών μας, είναι στην πόλη και διακοσμεί τοίχους με τα έργα του.

Τελικά ήταν αλήθεια, και τα έργα του άρχισαν να εμφανίζονται από εδώ και από εκεί εμπνευσμένα από την περίπτωση των προσφύγων, όπως γράφει ο Monde.

Το πρώτο έργο εμφανίστηκε κοντά σε ένα κέντρο πρώτης υποδοχής προσφύγων στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού, το οποίο έκλεισε

πριν από μερικούς μήνες. Είναι ένα κοριτσάκι που ζωγραφίζει με σπρέι ένα σχέδιο πάνω από ένα μεγάλο αγκυλωτό σταυρό.

Σε άλλο σημείο, στο γειτονικό 19ο διαμέρισμα, ο Banksy δανείζεται έναν ιστορικό πίνακα του Νταβίντ από το 1801 με τον έφιππο Ναπολέοντα. Στην παραλλαγή του ο καλλιτέχνης ζωγράφισε τον στρατηλάτη τυλιγμένο ολόκληρο με ένα κόκκινο μανδύα που μοιάζει γυναικεία εσάρπα.

(instagram/granouxo)

Ενα τρίτο έργο εντόπισαν οι δημοσιογράφοι στο 5ο διαμέρισμα, στην καρδιά της πόλης.

Είναι ένας άνδρας που κρατά πριόνι πίσω από την πλάτη του και δίνει ένα κόκκαλο σε σκύλο. Ωστόσο το ζώο έχει ένα από τα πόδια του κομμένο, πιθανόν από τα χέρια του άνδρα, υπονοεί το έργο του Banksy.

(twitter.com/Antigone_75020)

Ο Banksy ζωγράφισε και κάποια ποντίκια, ένα από τα αγαπημένα του θέματα. Ενα από αυτά πετάγεται μακριά πάνω στον φελλό του μπουκαλιού της σαμπάνιας.

Ο καλλιτέχνης είχε περάσει από τη Γαλλία και το 2015, όταν ήταν στο αποκορύφωμά της η κρίση της «ζούγκλας του Καλέ», της παραγκούπολης όπου ζούσαν χιλιάδες πρόσφυγες. Είχε ζωγραφίσει τότε τον Στιβ Τζομπς, ο οποίος ήταν γιος σύρου μετανάστη στις ΗΠΑ.

The post Ο Banksy στο Παρίσι με έμπνευση από τους πρόσφυγες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα