«Να παν’ στον Αδωνι να τους βρει δουλειά»

Στις αρχές του Αυγούστου, ο Τζορτζ Μπερνς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, είχε επισκεφτεί μαζί με άλλα στελέχη της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη. Οπως και σε προηγούμενες επισκέψεις, προσπαθούσαν να αποσπάσουν μια απάντηση στο ερώτημα «γιατί δεν παίρνουμε τις άδειες» και να καταφέρουν, μέσω κάποιου χρονοδιαγράμματος, να προγραμματίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Ο κ. Σταθάκης τους κοιτούσε απαθής και όταν του είπαν ότι έχουν 2.400 άτομα να εργάζονται για την εταιρεία

στη Χαλκιδική, είπε με την μπάσα φωνή του κάτι αμίμητο: «Ε, ας πάρουν τα κράνη τους να έρθουν στην Αθήνα να παν στον Αδωνι να τους βρει δουλειά!»

Και να φανταστεί κανείς ότι σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στην χθεσινή «Καθημερινή», ο κ. Μπερνς θεωρεί ότι ο κ. Σταθάκης βλέπει θετικά την επένδυση. «Κάθε φορά που βλέπω τον κ. Σταθάκη μου δίνει την εντύπωση ότι θέλει να προχωρήσουμε. Το πρόβλημα είναι ότι τα λόγια του δεν είναι συνεπή με τις πράξεις», είπε. Είχαν περάσει δυόμισι χρόνια καθυστερήσεων και εμποδίων από το Δημόσιο, είχαν προηγηθεί προειδοποιήσεις της εταιρείας ότι εάν αυτά συνεχιστούν θα αποχωρήσει και, τελικά, στις 9 Αυγούστου η Eldorado Gold ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την αναβολή των εγκαινίων εργοστασίου στην Ολυμπιάδα που είχαν προγραμματιστεί για τις 15 Σεπτεμβρίου.

Πριν από δυο χρόνια ακριβώς, τέτοιες μέρες (και παραμονές εκλογών), μεταλλωρύχοι είχαν κλειστεί για ημέρες στη Στοά 59 στην Ολυμπιάδα, διαμαρτυρόμενοι για τις παρελκυστικές κινήσεις του (τότε) αρμόδιου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη και ζητώντας τη χορήγηση αδειών. Από εκεί είναι το ανατριχιαστικό βίντεο.

The post «Να παν’ στον Αδωνι να τους βρει δουλειά» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα