Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν: «Η υπόθεση Κασόγκι είναι αδικαιολόγητο, φρικτό έγκλημα»

Δεσμεύσεις για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων που δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι -μέσα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, στην Κωνσταντινούπολη- έδωσε ο σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμεν Μπιν Σαλμάν.

Ο Μπιν Σαλμάν μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, λέγοντας ότι ήταν ένα «φρικτό έγκλημα που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Μιλώντας στο «Νταβός της Ερήμου», ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν και πρόσθεσε ότι η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία θα συνεργαστούν για να φτάσουν

σε αυτό το αποτέλεσμα.

Μέλη του προσωπικού ασφαλείας του φέρονται ότι εμπλέκονται στη δολοφονία.

«Η Δικαιοσύνη θα υπερισχύσει», υποστήριξε ο πρίγκιπας, που προανήγγειλε την αναδιοργάνωση των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας του Ριάντ.

Οι δηλώσεις του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν έρχονται μετά την παγκόσμια κατακραυγή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου της Washington Post κι ενώ οι τουρκικές αρχές έχουν κατονομάσει μέλη του προσωπικού ασφαλείας του πρίγκιπα ως εμπλεκόμενα στη δολοφονία του Κασόγκι.

«Δεν θα μπορέσουν να μας χωρίσουν»

Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν διεμήνυσε ότι κανείς δεν θα μπορέσει να χωρίσει τη Σαουδική Αραβία «εφόσον υπάρχει ένας βασιλιάς που ονομάζεται Σαλμάν Μπιν Αμπντούλ Αζίζ, ένας διάδοχος που ονομάζεται Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και ένας πρόεδρος στην Τουρκία που ονομάζεται Ερντογάν».

Την Τρίτη, ο Ντόναλντ Τραμπ για πρώτη φορά ανέφερε ότι ο Μπιν Σαλμάν θα μπορούσε να έχει εμπλακεί στην επιχείρηση της δολοφονίας του σαουδάραβα δημοσιογράφου.

The post Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν: «Η υπόθεση Κασόγκι είναι αδικαιολόγητο, φρικτό έγκλημα» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα