Μητσοτάκης: Φασιστικό είναι αυτό που κάνει ο Πολάκης

Κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής -και συντάκτης του πορίσματος της επιστημονικής έρευνας για την πολύνεκρη τραγωδία της 23ης Ιουλίου στο Μάτι- Κώστας Συνολάκης από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Λόγω της έκθεσης, ο καθηγητής «δέχτηκε χυδαίες επιθέσεις από κυβερνητικά στελέχη, προεξέχοντος του συνηθισμένου υπόπτου, του κ. Πολάκη, όχι για αυτά τα οποία είπε, αλλά για το ποιος είναι», σημείωσε στη συγκεριμένη αναφορά

του ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε λέγοντας για το λεγόμενο «πιτ μπουλ» της κυβέρνησης:

«Και επειδή πολλή κουβέντα γίνεται -ξέρετε, ακούω ότι είμαστε, λέει, ακροδεξιοί- αυτό το οποίο έκανε ο κ. Πολάκης, να βγάλει στο διαδίκτυο τη διεύθυνση του κ. Συνολάκη, δεν είναι ακροδεξιό, είναι φασιστικό. Αυτά συνέβαιναν σε άλλες εποχές, όταν σημείωναν πόρτες κάποιοι για να δώσουν το στίγμα ποιοι πρέπει να πάνε και να τραμπουκίσουν την επόμενη μέρα».

Η ουσία είναι, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ότι «αν είχε δοθεί εντολή εκκένωσης στο Μάτι, θα είχαν σωθεί ανθρώπινες ζωές. Το πόσες δεν το ξέρουμε. Θα είχαν σωθεί όμως ανθρώπινες ζωές. Και αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τα επιστημονικά στοιχεία τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση».

Διαβάστε ακόμη: Οι αντιΠολάκηδες φίλοι μου

Ανάμεσα στις 47 ερωτήσεις που του έγιναν, δεν θα μπορούσαν να λείψουν και εκείνες για το θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε συγκεκριμένα κατά πόσο υπεισέρχεται το προσωπικό στοιχείο στις αντιδράσεις του για τις άδειες που χορηγούνται στον καταδικασθέντα τρομοκράτη της «17Ν».

«Δεν είναι μόνο ο κ. Κουφοντίνας», απάντησε κοφτά ο κ. Μητσοτάκης και δεσμεύθηκε πως «την επόμενη μέρα, το καθεστώς αδειών για ανθρώπους που είναι καταδικασμένοι πολλές φορές σε ισόβια, θα αλλάξει». «Ναι, δεν μπορεί να βγαίνει όποτε θέλει ο κάθε κ. Κουφοντίνας από τις φυλακές», ξεκαθάρισε χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα τον εκτελεστή της «17Ν» ως «de facto καθοδηγητή μιας νέας γενιάς τρομοκρατών».

The post Μητσοτάκης: Φασιστικό είναι αυτό που κάνει ο Πολάκης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Φασιστικό, Πολάκης,mitsotakis, fasistiko, polakis