Μηνύματα συμπαράστασης στη Βαρκελώνη από τον πολιτικό κόσμο

Ηταν απολύτως φυσιολογικό ότι το μακελειό στη Βαρκελώνη θα προκαλούσε τις δηλώσεις της πολιτικής και της πολιτειακής ηγεσίας.

Υστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου, η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μαδρίτη μετέφερε, προς τον Βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο και τον ισπανικό λαό, τον αποτροπιασμό του έλληνα προέδρου για τη βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων, όπως και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Με ανάρτησή του στο twitter

ο κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, καταδίκασε με τον πλέον έντονο τρόπο την αποτρόπαια τρομοκρατική ενέργεια στη Βαρκελώνη.

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην κυβέρνηση και τον λαό της Ισπανίας.

Condemning in the strongest terms the heinous terrorism act in #Barcelona. My sincere condolences to the government & people of #Spain.

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) August 17, 2017

Τη συμπαράσταση του στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη και την αλληλεγγύη του στον ισπανικό λαό εκφράζει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Αυτές τις δύσκολες στιγμές, η σκέψη όλων μας είναι στη Βαρκελώνη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ισπανικό λαό και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων», αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές, η σκέψη όλων μας είναι στη Βαρκελώνη. (1/2)

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) August 17, 2017

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ισπανικό λαό και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων. (2/2)

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) August 17, 2017

Και η σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον λαό της Ισπανίας, ο οποίος δοκιμάζεται από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη. Αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη όλων μας βρίσκεται στα θύματα της επίθεσης. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Η φρίκη της τρομοκρατίας απειλεί την ίδια τη δημοκρατία. Με ενότητα και αλληλεγγύη, μπορούμε να νικήσουμε τον φόβο».

Mέσω twitter έστειλε και το δικό του μήνυμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Άλλη μια επίθεση στην ελευθερία & τις αξίες μας.Όπλα μας η αποφασιστικότητα &η επιμονή σε αυτές.Οι σκέψεις μας στις οικογένειες των θυμάτων

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) August 17, 2017

Η Ευρώπη χρειάζεται μια νέα ισορροπία ανάμεσα σε ελευθερία και ασφάλεια χωρίς να παραμερίσει δημοκρατικές αξίες και να θυσιάσει τον ελεύθερο τρόπο ζωής. Αυτό δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη. «Στεκόμαστε στο πλευρό του ισπανικού λαού και εκφράζουμε τη θλίψη μας για τα θύματα του αποτρόπαιου τρομοκρατικού χτυπήματος» είπε η κυρία Γεννηματά, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη θα παλεύει πάντα για περισσότερη ελευθερία, ισότητα, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη».

Στεκόμαστε στο πλευρό του ισπανικού λαού & εκφράζουμε τη θλίψη μας για τα θύματα του αποτρόπαιου τρομοκρατικού χτυπήματος #Barcelona 1/3

— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) August 17, 2017

Η Ευρώπη θα παλεύει πάντα για περισσότερη ελευθερία ισότητα αλληλεγγύη δικαιοσύνη. Που χρειάζεται για να προστατεύσει τους πολίτες της 2/3

— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) August 17, 2017

μια νέα ισορροπία ανάμεσα σε ελευθερία & ασφάλεια χωρίς να παραμερίσει δημοκρατικές αξίες & να θυσιάσει τον ελεύθερο τρόπο ζωής 3/3

— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) August 17, 2017

Σπέρνουν μίσος, αλλά δεν θα θερίσουν φόβο, έγραψε από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να δράσει συντονισμένα κατά της τρομοκρατίας.

Σπέρνουν μίσος αλλά δε θα θερίσουν φόβο.Η ΕΕ να δράσει συντονισμένα & άμεσα ενάντια στη τρομοκρατία.Η σκέψη μας είναι σε όλους στη Βαρκελώνη

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) August 17, 2017

Για αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον ισπανικό λαό. «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώνουμε συγκλονισμένοι και καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση που προκάλεσε το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανυποψίαστων ανθρώπων στη Βαρκελώνη. Πρόκειται δυστυχώς για μια ακόμη βάρβαρη επίθεση στις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανοικτών κοινωνιών» τονίζουν σε γραπτή τους ανακοίνωση. «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη μας στον ισπανικό λαό» καταλήγουν οι ΑΝΕΛ.

Μήνυμα συμπαράστασης στην πόλη της Βαρκελώνης και τη δήμαρχο Αντα Κολάου, έστειλε μέσω twitter ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μία κοινή τους φωτογραφία.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες η Αθήνα συμπαραστέκεται στη #Βαρκελώνη. Εύχομαι δύναμη στη δήμαρχο Ada Colau pic.twitter.com/0x8z16Xd2m

— Georgios Kaminis (@KaminisG) August 17, 2017

The post Μηνύματα συμπαράστασης στη Βαρκελώνη από τον πολιτικό κόσμο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα