Μια σημαντική γερμανική υποτροφία για την ηθοποιό Κλεοπάτρα Μάρκου

Η Κλεοπάτρα Μάρκου δεν είναι μια ευρέως γνωστή ηθοποιός στην Ελλάδα. Ο κόσμος δεν την αναγνωρίζει στον δρόμο, ούτε θα δούμε το όμορφο πρόσωπό της να φιγουράρει συχνά σε περιοδικά. Οσο αθόρυβα όμως κινείται εντός συνόρων, σε μια ελληνική θεατρική πραγματικότητα που γίνεται όλο και πιο αβάσταχτη για τους ηθοποιούς μέρα με τη μέρα, άλλο τόσο καλό, παραγωγικό θόρυβο κάνει στο εξωτερικό.

Μεγάλωσε στη Στουτγάρδη στα πρώτα επτά χρόνια της ζωής της, κι έτσι, η άψογη γνώση των γερμανικών την έκανε να κρατήσει

ζωντανή τη σχέση της με το εξωτερικό. Σε παραστάσεις που έχει παίξει στην Αθήνα, ποτέ δεν περνούσε απαρατήρητη. Διαθέτει ορμή και δύναμη, χειμαρρώδη λόγο με τον οποίο αρθρώνει όποιο κείμενο της δοθεί και σε συνδυασμό με το κοριτσίστικο παρουσιαστικό της, κάνει αμέσως αίσθηση.

Στις 28 Απριλίου, φτάνει λοιπόν στη Γερμανία, όπου και θα παραμείνει ως τις 9 Μαϊου, για να παρουσιαστεί στην Ακαδημία Τεχνών του Βερολίνου, από τα μέλη της οποίας επιλέχθηκε ως υπότροφος στον τομέα Performing Arts.

Θα φιλοξενηθεί στη σημαντικότατη Ακαδημία για να εξελίξει τη δουλειά της πάνω σε πρότζεκτ της επιλογής της, από τον Δεκέμβριο του 2018 ως τον Φεβρουάριο του 2019. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ, θα έχει την ευκαιρία να το παρουσιάσει τον Μάιο του 2019 στο βερολινέζικο κοινό-όχι μόνο στα μέλη της Ακαδημίας.

Η Ακαδημία Τεχνών του Βερολίνου ιδρύθηκε το 1696 και αποτελεί μία από τις παλαιότερες και σημαντικότερες ακαδημίες πολιτισμού της Ευρώπης. Σήμερα απαρτίζεται από 413 μέλη, προερχόμενα από έξι μεγάλες κατηγορίες: εικαστικά, αρχιτεκτονική, μουσική, λογοτεχνία, performing arts, Σινεμά και Media.

Κάθε χρόνο δίνονται από τη συγκεκριμένη Ακαδημία δύο υποτροφίες για κάθε κατηγορία, δώδεκα δηλαδή στο σύνολό τους, σε νέους επαγγελματίες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Εκατοντάδες άνθρωποι που ασχολούνται με τις τέχνες θέλουν σαν τρελοί μια τέτοια θέση. Και τώρα, μία από αυτές, ανήκει δικαιωματικά στην Κλεοπάτρα Μάρκου.

The post Μια σημαντική γερμανική υποτροφία για την ηθοποιό Κλεοπάτρα Μάρκου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα