Μετά τον Νεϊμάρ ο Μέσι; Η Μπάρτσα κινδυνεύει να χάσει όλα τα αστέρια της

Δεν πρόλαβαν να συνέλθουν από την αποχώρηση-σοκ του Νεϊμάρ οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα και ένα ρίγος τους έπιασε στο άκουσμα της είδησης ότι η διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι προτίθεται να καλύψει τη ρήτρα του Λιονέλ Μέσι, κάνοντας έτσι δικό της τον αργεντίνο σούπερ σταρ της Καταλονίας.

Σε επικοινωνία πάντως, που είχαν μαζί της τα καταλανικά μέσα (Mundo Deportivo και Sport) η διοίκηση της αγγλικής ομάδας αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ετοιμάζεται να κινηθεί για την απόκτηση του «Λίο».

Παρά

τη διάψευση της Σίτι, στο Καμπ Νου όλοι αναρωτιούνται αν μετά την αποχώρηση του βραζιλιάνου επιθετικού και τις αναιμικές πρώτες εμφανίσεις των «Μπλαουγκράνα» στην έναρξη της σεζόν (και ειδικά τη διπλή ήττα με κάτω τα χέρια από τη μισητή Ρεάλ Μαδρίτης στους τελικούς του ισπανικού σούπερ καπ), ο Μέσι νιώθει ότι έχει κλείσει ο κύκλος του στη Βαρκελώνη και ετοιμάζεται πλέον για άλλες πολιτείες.

Κι ενώ ο Αργεντίνος δεν έχει ακόμα υπογράψει το «αυτοκρατορικό» συμβόλαιο που του έχει προσφέρει εδώ και μέρες η διοίκηση της Μπάρτσα, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα (ανάμεσά τους και το κορυφαίο συνδρομητικό κανάλι «Canal +»), ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, σεΐχης Mansour Βin Zayed Al Nahyan, φέρεται διατεθειμένος να καταθέσει πρόταση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να κάνει «δώρο» τον Μέσι στους «Πολίτες».

Αν τελικά υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, ο Αργεντίνος θα παραμείνει κάτοικος Βαρκελώνης μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2021, έχοντας γίνει ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτη στον κόσμο, με μικτές ετήσιες απολαβές 62.000.000 ευρώ και «καθαρές» περίπου τα μισά (μόνο ο Κάρλος Τέβες εισπράττει περισσότερα).

Οι φήμες φούντωσαν ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι ο Λιονέλ Μέσι άρχισε να ακολουθεί και το λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι στο Instagram, ενώ σύμφωνα με τη Daily Record υπήρξε και συνάντηση των δύο πλευρών. Σε ρεπορτάζ του, ο δημοσιογράφος Ντάνκαν Καστλς αποκάλυψε ότι εκπρόσωποι του αργεντίνου ποδοσφαιριστή συναντήθηκαν με στελέχη της διοίκησης των «Πολιτών» την προηγούμενη εβδομάδα, σε εστιατόριο της Βαρκελώνης.

Η Σίτι είχε κινηθεί για τον αργεντίνο σούπερ σταρ και πριν από περίπου ένα χρόνο όταν εμφανιζόταν έτοιμη να καταθέσει πρόταση ύψους 233.000.000 ευρώ στην Μπαρτσελόνα, προσφέροντας στον παίκτη απολαβές 582.000 ευρώ την εβδομάδα προκειμένου να τον δελεάσει και να τον φέρει στο «Etihad Stadium».

Ρόλο προξενητή και στις δύο περιπτώσεις φέρεται να έχει αναλάβει ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα και νυν της Μανστεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα.

Αν τελικά πραγματοποιηθεί η… αρπαγή του Μέσι θα γίνει επισήμως η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, παίρνοντας τα σκήπτρα από εκείνη του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ οι ιδιοκτήτες της Σίτι από το Αμπου Ντάμπι θα έχουν κερδίσει και τη μάχη γοήτρου με τον «πολύ» Κελαΐφι, τον ιδιοκτήτη των Παριζιάνων από το Κατάρ.

The post Μετά τον Νεϊμάρ ο Μέσι; Η Μπάρτσα κινδυνεύει να χάσει όλα τα αστέρια της appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα