Μετά από 132 χρόνια στα κύματα, βρέθηκε το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι

12:38 6/3/2018 - Πηγή: Protagon

Ενα μήνυμα 132 ετών που βρέθηκε σε ένα μπουκάλι στην Αυστραλία είναι και επίσημα το παλαιότερο που έχει εντοπιστεί ποτέ. Από μια σύμπτωση ξέρουμε μάλιστα ακριβώς πότε πετάχτηκε στη θάλασσα, πού και από ποιο πλοίο!

Το μπουκάλι βρήκε τον Ιανουάριο στην παραλία του νησιού Γουέτζ στη δυτική Αυστραλία η Τόνια Ιλμαν. Το κράτησε γιατί της άρεσε το σχέδιο, χωρίς να έχει προσέξει από την αρχή ότι έχει και ένα μήνυμα στο εσωτερικό.

Το χαρτί, που πρόσεξε αργότερα, ήταν γραμμένο στα γερμανικά και έγραφε την ημερομηνία 12 Ιουνίου

1886.

Η έρευνα έδειξε ότι αυτή ήταν η ακριβής ημερομηνία κατά την οποία πετάχτηκε στη θάλασσα από το γερμανικό πλοίο Paula.

Το μπουκάλι δεν ήταν μια ρομαντική προσπάθεια για επικοινωνία αλλά μέρος ενός μεγάλου γερμανικού πειράματος για τη μελέτη των θαλασσίων ρευμάτων.

Το Paula πέταξε το μπουκάλι ενώ βρισκόταν στον Ινδικό Ωκεανό, 950 χιλιόμετρα από τις ακτές της Αυστραλίας. Στο μήνυμα υπήρχαν οι ακριβείς συντεταγμένες, η ημερομηνία και το όνομα του πλοίου που πέταξε το μπουκάλι.

Από μια ακόμη μεγαλύτερη σύμπτωση το ημερολόγιο του καπετάνιου του Paula περιέχει εγγραφή για τις 12 Ιουνίου 1886 ότι πέταξε ένα μπουκάλι.

Το παλαιότερο μήνυμα που είχε βρεθεί ως σήμερα ήταν 108 ετών, γράφει ο Guardian. Από το γερμανικό πείραμα για τα ρεύματα, που κράτησε σχεδόν 70 χρόνια, έχουν βρεθεί και επιστραφεί άλλα 662 μπουκάλια, το τελευταίο μόλις το 1934.

The post Μετά από 132 χρόνια στα κύματα, βρέθηκε το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα