Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Αγιαξ στον τελικό του Europa League

Καμία εντύπωση δεν προκαλεί το αποτέλεσμα. Αλλωστε, τα προγνωστικά είχαν ξεκάθαρους οιωνούς οι οποίοι επιβεβαιώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης. Aν μέχρι να φτάσουμε μέχρι εκεί, είδαμε λίγο… «θρίλερ».

Το ζήτημα είναι ότι το ζευγάρι του τελικού του Europa League θα είναι αυτό ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στον Αγιαξ.

Από την περασμένη Πέμπτη, το 4-1 της ολλανδικής ομάδας επί της Λιόν και η νίκη των «μπέμπηδων» στο Βίγκο επί της Θέλτα (1-0) είχαν λίγο-πολύ «ξεκαθαρίσει το τοπίο».

Στις

ρεβάνς δεν άλλαξε κάτι, παρά το γεγονός οι δύο φιναλίστ πήραν προκρίσεις-θρίλερ. Η ήττα του «Αίαντα» από τους Γάλλους με 1-3 χάρισε στους «λιονέ» τη νίκη γοήτρου, αλλά οι Γάλλοι έχασαν πολλές ευκαιρίες στο φινάλε για να στείλουν το ματς στην παράταση.

Στο «Ολντ Τράφορντ», το γρήγορο γκολ του Φελαϊνί έστειλε το συγκρότημα του Ζοζέ Μουρίνιο στον τελικό της διοργάνωσης. Μέχρι το 85΄ η Γιουνάιτεντ είχε το «πάνω χέρι» στο ματς, ωστόσο, οι Ισπανοί ισοφάρισαν με τον Ρονκάλια και στις καθυστερήσεις έχασαν απίστευτη ευκαιρία με τον Γκουϊντέτι για να πάρουν μία ιστορική πρόκριση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Θέλτα 1-1 (17′ Φελαϊνί- 85′ Ρονκάλια)Λιόν-Αγιαξ 2-1 (45′ πεν., 45’+1′ Λακαζέτ, 81′ Γκεζάλ – 27′ Ντόλμπεργκ)

Το νεανικό ολλανδικό συγκρότημα επιστρέφει στον τελικό της -δεύτερης τη τάξει- διοργάνωσης της UEFA, το Europa League, έπειτα από 25 χρόνια. Το 1992, σε διπλούς τελικούς με την Τορίνο, ο Αγιαξ είχε πανηγυρίσει το τρόπαιο του -τότε- Κυπέλλου UEFA (2-2 εκτός έδρας, 0-0 στο Αμστερνταμ), το μοναδικό που έχει στην τροπαιοθήκη του μέχρι τώρα.

Αντίθετα, οι «κόκκινοι διάβολοι», θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία τους, καθώς μιλάμε για μία ομάδα με συνεχείς παρουσίες στο Champions League και παλαιότερα στο Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Ο τελικός της συγκεκριμένης διοργάνωσης θα διεξαχθεί στη «Friends Arena» της Στοκχόλμης, στις 24 Μαΐου.

The post Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Αγιαξ στον τελικό του Europa League appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα