Λυκούδης: «Ο Κουβέλης είχε πει “ναι” στον Σαμαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας»

Ηταν φίλοι, υπήρχε μεταξύ τους η σχέση μέντορα – μαθητευόμενου. Ηταν συνοδοιπόροι στην ανανεωτική Αριστερά, από τα χρόνια του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ και του πρώιμου Συνασπισμού. Ο Σπύρος Κουβέλης ήταν για χρόνια ο πιστός συνεργάτης και σύμμαχος του Φώτη Κουβέλη. Αλλά αυτά έχουν περάσει. Τώρα ο κ. Λυκούδης έχει μόνο πικρές αλήθειες να πει για τον

πρώην πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ξεμπροστιάζοντάς τον μάλιστα για το πόσο τυχοδιωκτικά κινήθηκε στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας το 2014, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τελικά τις πρόωρες εκλογές και την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ (και των ΑΝΕΛ) στην εξουσία.

Ο κ. Λυκούδης υποστήριξε δημοσίως ότι το καλοκαίρι του 2014 ο κ. Κουβέλης είχε αποδεχθεί την πρόταση του κ. Σαμαρά για να είναι αυτός υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας – θα ήταν ο πρώτος αριστερός στο Προεδρικό, αν δεν έκανε πίσω. Θα ήταν αυτός αντί του Προκόπη Παυλόπουλου…

Ηταν Ιούλιος του 2014 όταν ο τότε Πρωθυπουργός είχε βολιδοσκοπήσει τον τότε πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ για να είναι εκείνος ο προτεινόμενος από ΝΔ για την Προεδρία της Δημοκρατίας και καθώς η θητεία του Κάρολου Παπούλια θα ολοκληρωνόταν ύστερα από λίγους μήνες, αρχές του 2015. Η εκλογή του ήταν σίγουρη καθώς θα είχε τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που αριθμούσαν τότε περισσότερους από 180 βουλευτές.

Ο κ. Κουβέλης αρχικά αποδέχτηκε την πρόταση και έπειτα, για… άγνωστο λόγο, έκανε πίσω, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο πρώην συνεργάτης του. Τον οποίο τώρα ο κ. Κουβέλης καλείται ή να διαψεύσει ή να μας πει επιτέλους τους λόγους που κινήθηκε με αυτόν τον τρόπο για ένα τόσο κορυφαίο θεσμικά θέμα όπως είναι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Λυκούδης, μιλώντας στην εκπομπή Evening Report του καναλιού Action 24, φώτισε το παρασκήνιο εκείνου των ημερών του καλοκαιριού του 2014. Τότε ο σημερινός βουλευτής του Ποταμιού ήταν βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

«Εγινε βολιδοσκόπηση, η βολιδοσκόπηση έγινε πρόταση, η πρόταση μπήκε σε μία διαδικασία συνεννοήσεων, και τελικά έγινε αποδεκτή από τον Φώτη Κουβέλη», είπε ο κ. Λυκούδης για να συμπληρώσει: «Στα μέσα Ιουλίου έγινε η πρόταση από την κυβέρνηση, και η πρόταση έγινε αποδεκτή, από εκεί και πέρα δεν ξέρω και δεν έχω ιδέα γιατί αυτό άλλαξε, γιατί ανετράπη».

«Τότε εγώ ήμουν εκτός της ηγετικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ, με μία σειρά διαφορών και αποστάσεων που είχα, ήμουν ο ταχυδρόμος ας πούμε αυτής της προσπάθειας», σημείωσε ο κ. Λυκούδης που είχε αποχωρήσει από γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ τον Ιανουάριο του 2014 και είχε αποστασιοποιηθεί ήδη τότε από τους χειρισμούς του κ. Κουβέλη, ειδικά με τον τρόπο που τον Ιούνιο του 2013 ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς είχε αποφασίσει μέσα στη νύχτα να αποχωρήσει από την έως τότε τρικομματική κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά λόγω ΕΡΤ. Το φθινόπωρο του 2014 και μετά την απόφαση του κ. Κουβέλη να μην είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Λυκούδης είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την ΚΟ του κόμματος.

The post Λυκούδης: «Ο Κουβέλης είχε πει “ναι” στον Σαμαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα