Λονδίνο: Χιλιάδες Βρετανοί στους δρόμους – Ζητούν νέο δημοψήφισμα για το Brexit

Εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί κατέκλυσαν τους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου ζητώντας ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit.

Η «πορεία για Ψήφο του Λαού» χαρακτηρίζεται από τους διοργανωτές ως «η μεγαλύτερη, η πιο δυνατή και πιο σημαντική» εκδήλωση υπέρ της ανατροπής της πορείας εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. Οι διοργανωτές μάλιστα κάνουν λόγο για «πάνω από 500.000 ανθρώπους που διαδηλώνουν ενάντια στην έξοδο της Βρετανίας από την

Ευρωπαϊκή Ενωση».

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονται χιλιάδες νέοι: τα βρετανικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι στην πορεία συμμετέχουν και πολλοί από αυτούς που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου λόγω ηλικίας στο δημοψήφισμα του 2016.

Διαδηλωτές έφτασαν στην πορεία ακόμα και από τις Ορκάδες Νήσους βορείως των ακτών της Σκωτίας ενώ συνολικά 150 πούλμαν ενοικιάστηκαν για τη μεταφορά των διαδηλωτών από μακρινές περιοχές.

Τη διαδήλωση στηρίζουν πολιτικοί από όλα τα μεγάλα κόμματα, έστω και αν επισήμως μόνο οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες προβάλλουν το δεύτερο δημοψήφισμα ως βασική πολιτική τους θέση. Εκτός από κόμματα, την κινητοποίηση στηρίζει η εφημερίδα The Independent, η διαδικτυακή αίτηση της οποίας υπέρ ενός νέου δημοψηφίσματος έχει υπογραφεί από περίπου 900.000 ανθρώπους.

Ωστόσο το αίτημα του κινήματος δεν φαίνεται να πείθει την πρωθυπουργό Μέι, η οποία αντιτίθεται σθεναρά στην ιδέα ενός νέου δημοψηφίσματος. «Δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα. Οι πολίτες ψήφισαν με ποσοστό 52% στις 23 Ιουνίου 2016 υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ» τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός την Τετάρτη.

The post Λονδίνο: Χιλιάδες Βρετανοί στους δρόμους – Ζητούν νέο δημοψήφισμα για το Brexit appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα