Καταδρομική επίθεση σε εκκλησία για τον Αμβρόσιο

Καταδρομική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα στον ιερό ναό Αγίου Βασιλείου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Μετσόβου στο κέντρο της Αθήνας. Οι δράστες της επίθεσης πέταξαν μπογιές στους τοίχους της εκκλησίας και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Με ανάρτησή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, εξήγησαν τους λόγους της πράξης τους, λέγοντας ότι επιτέθηκαν σε έναν από τους «κύριους πυλώνες διατήρησης του πατριαρχικού κράτους». Στην ίδια ανάρτηση σημειώνουν ότι η επίθεση έρχεται σε συνέχεια

της αθωωτικής απόφασης για τον μητροπολίτη Αμβρόσιο και ως απάντηση στις εκκενώσεις καταλήψεων σε Εξάρχεια και Κουκάκι από την Αστυνομία.

Στο Αίγιο (όπου διεξήχθη η δίκη Αμβρόσιου) αντιεξουσιαστές και μέλη της κοινότητας LGBT μετά την αποχώρησή τους από το δικαστικό μέγαρο, έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Κατά τη διάρκεια της πορείας ορισμένοι από τους συμμετέχοντας ύψωσαν τη σημαία της LGBT στο προαύλιο της Παναγίας Φανερωμένης, κατεβάζοντας την ελληνική σημαία από το Ηρώον στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

ΣΥΡΙΖΑ: Κανείς απλός πολίτης δεν θα απολάμβανε τέτοιας ασυλίας

«Η αθώωση του μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, επιβεβαιώνει ότι η πολιτική των διακρίσεων καλά κρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης», σχολίασε η Κουμουνδούρου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση, «δεν ήταν μόνο ότι (ο Αμβρόσιος) αθωώθηκε για χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ενάντια στους ομοφυλόφιλους, που αποτελούν προκλητική παραβίαση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου για δημόσια υποκίνηση σε βία ή μίσος, αλλά και το γεγονός ότι το Δικαστήριο ανέχθηκε να επαναληφθεί ενώπιόν του κήρυγμα μίσους και να μην σταθμίσει καν την ομολογία του μητροπολίτη ότι θα ήθελε να χρησιμοποιήσει όχι μόνο λεκτική, αλλά και σωματική βία».

«Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως όταν οι προκαταλήψεις και το μίσος ντύνονται με θρησκευτικό μανδύα, το μίγμα γίνεται τόσο εκρηκτικό, ώστε η Δικαιοσύνη να μην μπορεί να ορθώσει το ανάστημά της», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, στην οποία υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά ότι κανένα απλός πολίτης δεν θα απολάμβανε τέτοιας ασυλίας από τη Δικαιοσύνη.

The post Καταδρομική επίθεση σε εκκλησία για τον Αμβρόσιο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα