Καμίνης: «Να εφαρμόσουμε το μήνυμα που έστειλαν οι εκλογείς της Κεντροαριστεράς»

Στην πρόσφατη αναμέτρηση για την ηγεσία του φορέα της Κεντροαριστεράς αναφέρθηκε ο Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στον Αθήνα 984, τονίζοντας ότι δεν μπορεί κανένας να αγνοεί το ισχυρό μήνυμα που έδωσαν στις κάλπες οι πάνω από 200.000 ψηφοφόροι.

Με άλλα λόγια, ο δήμαρχος Αθηναίων δείχνει να ανησυχεί (και το εκφράζει _για την ώρα _ συγκρατημένα) ότι η ηγεσίες των δύο κομμάτων του μεσαίου χώρου που εκπροσωπούνται στη Βουλή (ΠΑΣΟΚ

και Ποτάμι) υποκύπτουν βαθμιαία στον πειρασμό να παραγκωνίσουν τα υπόλοιπα πρόσωπα, τάσεις και κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές εκείνες και να ελέγξουν τις διαδικασίες προς το συνέδριο του χώρου..

Στη συνέντευξή του με την διευθύντρια του σταθμού Νόνη Καραγιάννη, ο κ. Καμίνης (τρίτος σε ψήφους με ποσοστό 14%) επεσήμανε ότι «υπάρχουν φαινόμενα αυτή την στιγμή που προβληματίζουν πάρα πολύ κόσμο».

Όπως πρόσθεσε, «υπάρχει η τάση των κομμάτων, που δημιούργησαν αυτή την πρωτοβουλία, να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν στο παιχνίδι ως κόμματα και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το εκλογικό αποτέλεσμα. Εν πολλοίς ήταν κάτι αναμενόμενο. Όμως εμείς είμαστε εδώ.

» Υπάρχει η νομιμοποίηση ενός εκλογικού αποτελέσματος προσέλευσης 220.000 ανθρώπων που ουδείς επιτρέπεται να αγνοεί. Το αποτέλεσμα έστειλε ένα μήνυμα και αυτό το μήνυμα θα πάμε να εφαρμόσουμε: θα προχωρήσουμε για ένα ανοιχτό, δημοκρατικό, ενιαίο πολυτασικό κόμμα».

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να βγουν σε δημοπρασία οι συχνότητες των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών, ο δήμαρχος Αθηναίων εκτίμησε ότι αυτή εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της κυβέρνησης να ελέγξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε με την επιβολή της απλής αναλογικής, είτε με τη δημοπράτηση των συχνοτήτων.

«Αναρωτιέμαι», συνέχισε, «γιατί δεν κάνουν το ίδιο και με τις συχνότητες της ΕΡΤ». Και προανήγγειλε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας θα δώσει την απάντηση που χρειάζεται: «Ο Αθήνα 984 έχει δημόσιο χαρακτήρα και θα τους υποχρεώσουμε να υποχωρήσουν» τόνισε.

Για το ζήτημα των επιχειρήσεων απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων που πραγματοποιούν συνεργεία του δήμου Αθηναίων στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ, ο κ. Καμίνης είπε ότι «πρόκειται για έναν πόλεμο με στόχο την απελευθέρωση του δημοσίου χώρου και την επιβολή της νομιμότητας, ο οποίος θα συνεχιστεί με συνέπεια με όλα τα μέσα, με όποιο κόστος, και για όσο χρειαστεί».

«Η Αθήνα πλήρωσε ακριβά την ολέθρια απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά να καταργήσει εν μία νυκτί τη Δημοτική Αστυνομία, η οποία απουσίασε από την πόλη σχεδόν δύο χρόνια» είπε ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι τελικά «επέστρεψαν στην υπηρεσία τους μόνο 390 από τους 1.200 δημοτικούς αστυνομικούς και με αυτούς πρέπει να βάλουμε τάξη σε όλη την πόλη».

The post Καμίνης: «Να εφαρμόσουμε το μήνυμα που έστειλαν οι εκλογείς της Κεντροαριστεράς» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα