Καμίνης: «Με τον “Κλεισθένη” ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μπει από την πίσω πόρτα στους δήμους»

13:50 8/7/2018 - Πηγή: Protagon

Η πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση για την αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει σαν στόχο να αποδυναμώσει και να ελέγξει τον θεσμό, τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Σε συνέντευξή του την Κυριακή στο ΘΕΜΑ RADIO 104,6 , επισήμανε ότι η κυβέρνηση «αντί να λύσει τα προβλήματα γραφειοκρατίας που καθηλώνουν τους δήμους, με τον “Κλεισθένη” έρχεται να τους προσθέσει και πολιτικό ζήτημα κατακερματίζοντας τα

Δημοτικά Συμβούλια».

Οπως είπε, «ο Κλεισθένης ως βασικό του στόχο έχει να βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ από την πίσω πόρτα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Φέρνει τον κατακερματισμό, επενδύοντας στην αποσταθεροποίηση δοκιμασμένων δημάρχων».

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι «το μεγάλο πρόβλημα των δήμων είναι η γραφειοκρατία, ότι δηλαδή έχουμε τα χέρια μας δεμένα» και πρόσθεσε ότι «αντί η κυβέρνηση να λύσει αυτό το διοικητικό πρόβλημα, προσθέτει την πολιτική τους αποδυνάμωση με τον πολυκερματισμό του Δημοτικού Συμβουλίου».

Επισήμανε ότι «αυτή την στιγμή έχουμε στους δήμους ένα μεγάλο διοικητικό πρόβλημα. Δεν μπορούμε να τους διοικήσουμε. Τώρα πάνε να δημιουργήσουν και πολιτική αδυναμία. Αν ο δήμαρχος δεν έχει μία σταθερή πλειοψηφία θα πέσουμε σε μία πλήρη ακυβερνησία.

»Το Δημοτικό Συμβούλιο σχηματίζεται από τον α’ γύρο με απόλυτη αναλογική που δεν προσδιορίζει κατώφλι 3% ή 4% για να εκπροσωπηθεί κάποιος συνδυασμός», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων λέγοντας ότι έτσι «συντελείται ο κατακερματισμός του Δημοτικού Συμβουλίου».

Ο κ. Καμίνης ως παράδειγμα για το ζήτημα της δημοκρατικής λειτουργίας ανέφερε ως παράδειγμα την κατάρτιση του προϋπολογισμού.

«Για να καταρτίσω τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς πηγαίνω στις γειτονιές και μιλάω με τον κόσμο, μιλάω με τα τοπικά συμβούλια, τις δημοτικές κοινότητες. Ήδη έχω επισκεφθεί έξι – επτά γειτονιές. Ακούμε τους πολίτες, τι έργα θέλουν να γίνουν. Δεν είναι ανάγκη να διαλύσουμε το δήμο, να τον κάνουμε ακυβέρνητο για να κάνουμε πέντε πράγματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

The post Καμίνης: «Με τον “Κλεισθένη” ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μπει από την πίσω πόρτα στους δήμους» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα