ΗΠΑ: Ο κυκλώνας Michael απειλεί με ανέμους 180 χλμ. τις ακτές της Φλόριντα

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρχές της Φλόριντα στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η μετεωρολογική υπηρεσία, βάσει του οποίου ο κυκλώνας Michael άλλαξε πορεία και κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις αμερικανικές ακτές, τις οποίες αναμένεται να χτυπήσει την Τετάρτη.

NHC Director Ken Graham will provide a Facebook Live

broadcast at 11:40 a.m. EDT (10:40 a.m. CDT) regarding Hurricane #Michael and its potential impacts to the U.S. northeast Gulf Coasthttps://t.co/X6AtWYsfCm @NOAA @NWSWPC @NWS #HurricanePrep pic.twitter.com/yUsedBdRnq

— National Hurricane Center (@NHC_Atlantic) October 8, 2018

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Δευτέρας, ο τυφώνας είναι κατηγορίας 1, ωστόσο οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η έντασή του θα αυξηθεί, χτυπώντας τη χερσόνησο της Φλόριντα ως φαινόμενο κατηγορίας 3. Το σύστημα προσομοίωσης της καταιγίδας εξέπεμψε SOS ακόμα και για περιοχές που εκτείνονται πολλά μίλια από τις ακτές, στην ενδοχώρα, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθεί ως τροπική καταιγίδα σε περιοχές που έχουν ήδη πληγεί από τον τυφώνα Φλόρενς, στην Καρολίνα.

#Michael could produce three life-threatening hazards along portions of the northeastern Gulf Coast: storm surge, heavy rainfall, and hurricane-force winds, with storm surge and hurricane watches in effect. Residents in these areas should follow advice given by local officials. pic.twitter.com/JZENNHSQTK

— National Hurricane Center (@NHC_Atlantic) October 8, 2018

Οι άνεμοι, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα πνέουν με ταχύτητα που θα αγγίζει τα 180 χλμ. την ώρα. Όπως δήλωσε επισήμως ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ, η καταιγίδα Michael αποτελεί σαφή κίνδυνο και ρίσκο για τις ζωές των ανθρώπων, καλώντας τους κατοίκους της χερσονήσου να λάβουν τα μέτρα τους.

@spann Hurricane Michael has surf churning in Orange Beach pic.twitter.com/Okagy4ofLM

James W McIlwain Jr (@JWMcilwainJR) October 8, 2018

Ο κυκλώνας βρισκόταν τη Δευτέρα σε απόσταση 140 μιλίων βορειοανατολικά της περιοχής Cozumel, στο Μεξικό με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητες 120 χλμ. την ώρα. Κινείτο ταχύτατα και κάλυπτε απόσταση 7 μιλίων την ώρα, ενώ, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα επηρεάσει τόσο τις ΗΠΑ, όσο και την Κούβα, αλλά και το Μεξικό.

The post ΗΠΑ: Ο κυκλώνας Michael απειλεί με ανέμους 180 χλμ. τις ακτές της Φλόριντα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα