Ινδία: Στο δικαστήριο 17 άνδρες για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό 12χρονης

Αλλη μια υπόθεση ομαδικού βιασμού με θύμα ανήλικη απασχολεί την Ινδία, αυτή τη φορά μάλιστα ακόμη και οι νομικοί δηλώνουν ότι αρνούνται να υπερασπιστούν στο δικαστήριο τους κατηγορούμενους.

Δεκαεπτά άνδρες εμφανίστηκαν την Τρίτη σε δικαστήριο της πόλης Τσενάι με την κατηγορία ότι για επτά μήνες βίαζαν κατ΄εξακολούθηση μία κοπέλα 12 ετών.

Οι δράστες, ηλικίας 23 με 66 ετών, ήταν φρουροί ασφαλείας, υδραυλικοί ή συνοδοί στον ανελκυστήρα στο συγκρότημα κατοικιών όπου ζούσε η κοπέλα.

Της έδιναν ηρεμιστικά και την μετέφεραν σε άδεια διαμερίσματα ή το υπόγειο, την ταράτσα και σε τουαλέτες, όπου τη βίαζαν.

Οι Times of India ανέφεραν ότι ο πρώτος που επιτέθηκε στην κοπέλα ήταν ο 66χρονος συνοδός στον ανελκυστήρα. Ο ίδιος φέρεται μάλιστα να έφερε μαζί του και άνδρες από άλλα συγκροτήματα για να βιντεοσκοπήσουν τις επιθέσεις.

Οι δράστες απειλούσαν μάλιστα την 12χρονη ότι θα δημοσιεύσουν τα βίντεο αν μιλήσει.

Μόλις το περασμένο Σάββατο η κοπέλα κατάφερε να μιλήσει για όσα περνούσε στην αδελφή της που ήλθε από το Δελχί. Προσέφυγαν στην αστυνομία που τη Δευτέρα προχώρησε σε συλλήψεις με την κατηγορία του βιασμού, της απόπειρας δολοφονίας και του εκφοβισμού.

Στο δικαστήριο εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους με δικηγόρους να επιτίθενται στους κατηγορούμενους, ενώ ο δικηγορικός σύλλογος του κρατιδίου δηλώνει ότι κανένας δικηγόρος δεν θα τους υπερασπιστεί.

Οι βιασμοί είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα στη Ινδία. Το 2016 καταγγέλλονταν καθημερινά πάνω από 100 βιασμοί την ημέρα, αν και γενικά πιστεύεται ότι τα περιστατικά είναι περισσότερα.

Περίπου έξι στα 100 περιστατικά αφορά κορίτσια κάτω από 12 ετών. Η πληθώρα των περιστατικών οδήγησε στην καθιέρωση της ποινής του θανάτου για τον βιασμό κοριτσιών κάτω των 12 ετών.

The post Ινδία: Στο δικαστήριο 17 άνδρες για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό 12χρονης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα