Η ΝΔ ζητεί ξανά εξηγήσεις για το ταξίδι και τις επαφές Παππά στη Βενεζουέλα

12:44 2/4/2017 - Πηγή: Protagon

Η σιωπή του Νίκου Παππά, σχετικά με τα νέα στοιχεία για το μυστήριο ταξίδι του στη Βενεζουέλα, δείχνει και την ενοχή του, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία με νέα ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι «ο κ. Παππάς έχει χάσει την ψυχραιμία

του» καθώς «αρνείται ως τώρα να δώσει εξηγήσεις για την αποστολή του στη Βενεζουέλα και τις σχέσεις του με το γνωστό μεσάζοντα Αρτεμίου και το καθεστώς Μαδούρο».

Νωρίτερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, να προβούν σε εξηγήσεις σχετικά με το ταξίδι που έκανε ο τελευταίος στη Βενεζουέλα τον Αύγουστο του 2013. «Περσινά ξινά σταφύλια», σχολίασαν συνεργάτες του υπουργού.

Εσπευσαν να εξαπολύσουν τη δική τους επίθεση προς την αντιπολίτευση, τονίζοντας: «Το κόμμα της Novartis, του Κήρυκα Χανίων, των κρυμμένων -από το πόθεν έσχες- ακινήτων του Βολταίρου, εσχάτως και του κ. Σημίτη, κάθε φορά που στριμώχνεται φωνάζει “Βενεζουέλα”» και υποστηρίζοντας ότι «η προανακριτική για τον κ. Γ. Παπαντωνίου και η εξεταστική για την Υγεία φαίνεται πως ανησυχούν κάποιους εντόνως».

Η μυστική επίσκεψη του κ. Παππά στη Λατινική Αμερική επανήλθε στην επικαιρότητα ύστερα από νέο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, σύμφωνα με το οποίο ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, δεν είχε βρεθεί μόνο στη Βενεζουέλα αλλά ταξίδεψε και σε νησί της Καραϊβικής με το ιδιωτικό αεροσκάφος ενός «μπίζνεσμαν που έχει πλουτίσει χάρη στις ιδιαίτερες σχέσεις που διατηρεί με το καθεστώς της Βενεζουέλας». Μαζί με τον, γνωστό πια, κύπριο δικηγόρο -έμπειρο στη διαχείριση off shore εταιρειών- Αρτέμη Αρτεμίου που συνάντησε στο Καράκας, φέρεται να ταξίδεψαν στο νησί Μαργαρίτα με το ιδιωτικό αεροσκάφος του αμφιλεγόμενου επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ.

Οταν τέθηκε για πρώτη φορά στη δημόσια συζήτηση το περιβόητο ταξίδι στη Βενεζουέλα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είχε υποστηρίξει ότι μετέβη τότε, ως διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, για «τη διερεύνηση της αγοράς αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας».

Με ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει ότι «οι Παππάς και Αρτεμίου δεν βρέθηκαν στο Καράκας για ζαρζαβατικά», ζητεί σαφείς απαντήσεις για τον σκοπό και τα έξοδα του ταξιδιού, ρωτά αν συναντήθηκε ξανά ο κ. Παππάς με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς και τι συνδέει τον κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore εταιρειών και τον μεγαλοεπιχειρηματία που βρίσκεται στη μαύρη λίστα των αμερικανικών αρχών.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ

«Μετά τις σημερινές, νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά άλλο για το σκοπό του κρυφού ταξιδιού του κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα, το καλοκαίρι του 2013.

Είναι πλέον βέβαιο ότι οι κ. Παππάς και Αρτεμίου δεν βρέθηκαν στο Καράκας για … ζαρζαβατικά.

Κάτι που υποστήριξε αρχικά ο αποτυχημένος υπουργός – καναλάρχης των βοσκοτοπίων της Ιθάκης κ. Παππάς.

Αποκαλύπτεται ότι ο κ. Παππάς είχε σειρά συναντήσεων με διαφόρους εκπροσώπους του καθεστώτος, τις οποίες επιχείρησε για δικούς του λόγους να κρατήσει κρυφές.

Μάταια, όμως, καθώς ο φωτογραφικός φακός είναι αδιαμφισβήτητος μάρτυρας.

Ο κ. Αρτεμίου, που αν και μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου, έκαναν πως δεν τον γνώριζαν, όχι μόνο ταξίδεψε παρέα με τον κ. Παππά στο Καράκας εν γνώσει του κ. Τσίπρα, αλλά τον συνόδεψε σε εξωτικό προορισμό της Καραϊβικής.

Με το ιδιωτικό αεροσκάφος μάλιστα επιχειρηματία, που σύμφωνα με το δημοσίευμα, εμπλέκεται σε πολύ σκοτεινές υποθέσεις και έχει προνομιακές σχέσεις με το καθεστώς Μαδούρο.

Ηρθε η ώρα να αντιληφθεί η παρέα του Μαξίμου, που δείχνει μεγάλη αδυναμία στα ιδιωτικά και κυβερνητικά αεροσκάφη, και για μήνες σιωπά, ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να ρωτά μέχρι να πάρει όλες τις απαντήσεις.

Και να μάθει ο ελληνικός λαός τι ακριβώς έκανε στη Βενεζουέλα ο διευθυντής τότε του γραφείου του κ. Τσίπρα, κ. Παππάς.

Οι Ελληνες πρέπει να μάθουν:

– Ποιος πλήρωσε το ταξίδι του κ. Παππά;

– Γνώριζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους σκοπούς του ταξιδιού του κ. Παππά στη Βενεζουέλα;

– Συναντήθηκε ο κ. Παππάς με τον εν λόγω επιχειρηματία;

– Φιλοξενήθηκε και για ποιο λόγο στο πολυτελές ξενοδοχείο του στο οποίο μετέβη με το ιδιωτικό του αεροσκάφος;

– Συναντήθηκε ξανά ο κ. Παππάς με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου; Αν ναι, πότε και γιατί;

– Tι συνδέει τον κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore κ. Αρτεμίου και το μεγαλοεπιχειρηματία που βρίσκεται στη μαύρη λίστα των αμερικανικών αρχών;»

Υ.Γ. Οσο και να κρύβονται η αλήθεια θα μαθευτεί. Αυτά για αρχή…»

The post Η ΝΔ ζητεί ξανά εξηγήσεις για το ταξίδι και τις επαφές Παππά στη Βενεζουέλα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα