Η Αγκυρα αδειάζει φυλακές… για να τις γεμίσει!

Κατά κάποιο τρόπο είναι ένα λογικό επακόλουθο στο σχέδιο που εφαρμόζει η Αγκυρα από τότε που άρχισε να κυνηγά ιθύνοντες (και μη) μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Κι όμως, δεν θα μπορούσε να το προβλέψει κανείς. Η τουρκική κυβέρνηση σκοπεύει να απελευθερώσει 38.000 κρατούμενους, για να αδειάσει χώρο στις φυλακές!

Λόγω των δεκάδων χιλιάδων συλλήψεων που έχουν γίνει, σε όλες τις κρατικές δομές -από τα δικαστήρια

μέχρι τα σχολεία- το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας έχει ήδη υπερφορτωθεί. Και καθώς όλα δείχνουν ότι οι φυλακές θα συνεχίσουν να δέχονται νέους «φιλοξενούμενους», η Αγκυρα αποφάσισε να αποφυλακίσει περίπου 38.000 κρατούμενους. Εκδόθηκε ειδικό κυβερνητικό διάταγμα –στο πλαίσιο της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που έχει κηρυχθεί η χώρα για τρεις μήνες, όλα δικαιολογούνται- με ένα σχέδιο μεταρρύθμισης που θα προβλέπει την «απελευθέρωση υπό εποπτεία»

Σύμφωνα με όσα έγραψε στο Twitter ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, η μεταρρύθμιση που θα επιτρέψει σε πολλούς κρατούμενους να αποφυλακιστούν πρόωρα ή υπό αστυνομική επιτήρηση, γίνεται καθώς το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, που είναι ήδη υπερφορτωμένο, θα πρέπει να υποδεχθεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν συλληφθεί για διασυνδέσεις με την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Την ίδια μέρα εκδόθηκαν άλλα δύο διατάγματα για την απόλυση περισσότερων από 2.000 αστυνομικών και εκατοντάδες μελών του στρατού και της αρχής τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών BTK.

Οι απολυθέντες φέρεται ότι είχαν διασυνδέσεις με τον μεγάλο εχθρό του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Αγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα.

The post Η Αγκυρα αδειάζει φυλακές… για να τις γεμίσει! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα