Γεννηματά: «Προχωράμε μαζί με Καμίνη και Θεοδωράκη»

Κάλεσμα στους πολίτες να έρθουν να ψηφίσουν και στον β’ γύρο των εκλογών της Κεντροαριστεράς απηύθυνε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για συμπόρευση με τους Γιώργο Καμίνη και Σταύρο Θεοδωράκη για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος με τη συγκρότηση του νέου ενιαίου φορέα.

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό news247, τόσο ο κ. Θεοδωράκης, όσο και ο κ. Καμίνης καλούν τους ψηφοφόρους τους να προσέλθουν στις κάλπες και στις 19 Νοεμβρίου,

γεγονός που όπως είπε, την κάνει να πιστεύει ότι «και πάλι οι προοδευτικοί πολίτες θα ανταποκριθούν και θα έρθουν για να ολοκληρώσουν όλη αυτή την προσπάθεια».

«Με τον Γιώργο Καμίνη και τον Σταύρο Θεοδωράκη μαζί προχωράμε, νοιάζονται για την ολοκλήρωση της προσπάθειας και τη δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς και γι’ αυτό στέλνουν καθαρά μηνύματα από την πρώτη στιγμή», συμπλήρωσε με νόημα -μία αναφορά που ερμηνεύεται ως ένδειξη στήριξης προς το πρόσωπό της από τους δύο υποψηφίους που αποκλείστηκαν στον α΄πρώτο γύρο.

«Πάντα τη δεύτερη Κυριακή η συμμετοχή είναι μικρότερη», παραδέχθηκε η κυρία Γεννηματά, εκτίμησε ωστόσο ότι «οι προοδευτικοί πολίτες νοιάζονται για το εγχείρημα και θα είναι ξανά παρόντες», χαρακτηρίζοντας καθοριστική την ψήφο τους. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι αυτή την Κυριακή δεν θα υπάρχει ταλαιπωρία και δεν θα υπάρξουν ουρές γιατί δεν χρειάζεται νέα εγγραφή ούτε οικονομική συμμετοχή. «Απλά», είπε, «εμφανίζονται με την ταυτότητα και ψηφίζουν. Είναι μια πάρα πολύ πιο γρήγορη διαδικασία σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή».

Στη συνέντευξή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε την ανάγκη «να προχωρήσουμε όλοι μαζί με πρωταγωνιστές όλους όσοι ήταν στη πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας», εννοώντας όχι μόνο τους συνυποψήφιους της «αλλά και τα κόμματα και τις κινήσεις που είναι οι πυλώνες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και δεν είχαν επιλέξει να έχουν υποψήφιο». Ενδεικτικά ανέφερε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, τη Δημοκρατική Αριστερά, τις Κινήσεις Πολιτών, τη ΕΔΕΜ για τη σοσιαλδημοκρατία κ.λπ.

«Όλοι μαζί», τόνισε, «θα πρέπει να οργανώσουμε το συνέδριο του νέου ενιαίου φορέα για την ολοκλήρωση της προσπάθειας».

Ερωτηθείσα για τον συντονισμό των κομμάτων και των πολιτικών φορέων, σημείωσε πως είναι θέμα της επόμενης μέρας. «Είναι συζήτηση της Δευτέρας. Προηγείται η Κυριακή. Έχουμε δείξει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που ήταν η πρώτη προσπάθεια που ξεκινήσαμε, ότι καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα πολύ πετυχημένο συνέδριο με ομόφωνες αποφάσεις. Δεν είναι εύκολο, αλλά το έχουμε πετύχει. Ξέρουμε πώς να το επαναλάβουμε. Έχουμε ανοίξει πια τον δρόμο και θα διαμορφώσουμε όλοι μαζί τις προϋποθέσεις για να φτάσουμε στο συνέδριο του ενιαίου φορέα».

The post Γεννηματά: «Προχωράμε μαζί με Καμίνη και Θεοδωράκη» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα