Γεννηματά: «Η κριτική για την απουσία μου από τη Βουλή αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας»

Για κακοπιστία που αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά απαντώντας στην κριτική (από συνυποψηφίους της) για την απουσία της από την ψηφοφορία για την αλλαγή φύλου.

«Ολο αυτό που γίνεται σε βάρος μου ότι δήθεν η Κοινοβουλευτική Ομάδα ψηφίζει και εγώ είμαι απούσα είναι απολύτως κακόπιστη και αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο ΚρήτηTV και στον

Γ. Σαχίνη

Οπως εξήγησε «το νομοσχέδιο είχε ανακοινωθεί ότι θα να συζητηθεί την περασμένη Πέμπτη και είχα κρατήσει το πρόγραμμά μου κενό. Την τελευταία στιγμή και ενώ γνώριζαν ότι αρχές της εβδομάδος θα έλειπε ακόμα και ο ειδικός αγορητής της ΔΗΣΥ, επέμεναν και έβαλαν τη συζήτηση σε μια μέρα εξαιρετικά δύσκολη για εμάς».

Η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι «διαμαρτυρήθηκε έντονα ο Β. Κεγκέρογλου στη διάσκεψη Προέδρων και είναι σε όλους γνωστό αυτό. Γι’ αυτό έστειλα επιστολή με την οποία ξεκαθάριζα τη θέση μου και τι ακριβώς θα ψηφίσω». Πρόσθεσε δε ότι «επειδή το συνδέουν κάποιοι με το σύμφωνο συμβίωσης να τους θυμίσω ότι εγώ ήμουν που έδωσα οδηγίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης» για να καταλήξει: «Είναι δυνατόν να λένε ότι διαφωνώ με δικές μου οδηγίες; Πόση κακοπιστία πια;».

Η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «χρησιμοποίησε τα ατομικά δικαιώματα ως «φύλλο συκής» για να κρύψει μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά στην καθημερινότητά τους, να κρύψει τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει αυτή η κυβέρνηση».

(InTimeNews)

Οσο για την στάση της ΔΗΣΥ η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε: «Τι κάνει στην πραγματικότητα η κυβέρνηση; Έρχεται να νομοθετήσει αυτό που τα τελευταία χρόνια κάνουν τα δικαστήρια και φέρνει ρυθμίσεις που είναι γραμμένες στο γόνατο για 15χρονα παιδιά. Και εμείς μέχρι την τελευταία στιγμή – κρατώντας την πιο υπεύθυνη στάση – ζητήσαμε να έρθει Προεδρικό Διάταγμα, να επανέλθει στην Επιτροπή, να ακουστεί η επιστημονική κοινότητα, να ακουστούν οι γονείς και να έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα αντιμετωπίζει αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα. Δυστυχώς δεν μας άκουσαν».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην ανάγκη εκλογών

«Από τη 2η αξιολόγηση είχαμε ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης. Έγκαιρα για να μην κλείσει η αξιολόγηση έτσι όπως έκλεισε με δυσβάσταχτα μέτρα και δεσμεύσεις. Δεν μας άκουσε κανείς. Τότε θα μπορούσε να είχε προκύψει κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης από αυτή τη Βουλή. Σήμερα αυτές οι γέφυρες δεν υπάρχουν, σήμερα πρέπει να εκφραστεί ο ελληνικός λαός».

Οπως είπε «υπάρχει δυσαρμονία ανάμεσα στη βούληση του ελληνικού λαού και σε αυτό που υπάρχει στη Βουλή και στη κυβέρνηση. Έχει αποκαλυφθεί ότι πρόκειται για ένα εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα που μοναδικό στόχο έχει την παραμονή με κάθε τρόπο στην εξουσία και όχι την προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού».

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες, υποστήριξε δε ότι το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ έχει ήδη σπάσει αλλά πρόσθεσε: «Είναι προσβλητικό όμως να λογαριάζουμε χωρίς τον ελληνικό λαό. Πρώτα θα μιλήσει ο ελληνικός λαός, θα υπάρξουν νέοι πολιτικοί συσχετισμοί, νέα δυναμική για τον καθένα από εμάς και τότε θα κουβεντιάσουμε γύρω από ένα τραπέζι».

(InTimeNews)

Ως προς την «εθνική συνεννόηση η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ σημείωσε: «Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι συνεργασίας και συνεννόησης. Το ερώτημα είναι σε ποια βάση. Η βάση είναι η προγραμματική συμφωνία με προοδευτικό πρόσημο και δεύτερο και πιο σημαντικό τα ποσοστά των κομμάτων, άρα η δυναμική του κάθε κόμματος και πόσο μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις. Και αυτός είναι ο μεγάλος στόχος για εμάς. Γι’ αυτό πήρα την πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του χώρου γιατί μπορούμε να αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό. Και θα το αλλάξουμε».

Προέβλεψε δε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ δεν θα επιτευχθεί το πλεόνασμα του 3,5% που έχουμε βάλει στόχο. «Ξέρετε τι συμβεί; Θα λειτουργήσει ο κόφτης με πρώτα θύματα τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Ο κ. Τσίπρας δεν βλέπει γύρω του τίποτα από όλα αυτά: ούτε την ανεργία, ούτε την υπερφορολόγηση που γονατίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις, ούτε τις κομμένες συντάξεις, ούτε τους πλειστηριασμούς γιατί κατήργησε την προστασία της α’ κατοικίας. Παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας. Επειδή είναι τελείως ανίκανοι να πετύχουν όσους στόχους έχουν αναλάβει, υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι μπροστά μας».

Η Φώφη Γεννηματά άσκησε έντονη κριτική και στη ΝΔ

«Ο κ. Μητσοτάκης λέει, γενικώς, ότι θα τα ρυθμίσει όλα η αγορά, η ασυδοσία της αγοράς. Για τη ΝΔ, ανάπτυξη σημαίνει ότι οι λίγοι και ισχυροί πρέπει να έχουν και καλώς έχουν την οικονομική δραστηριότητα και όλοι οι άλλοι να ζουν με τα ψίχουλα» είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει να χτυπήσουμε τις ανισότητες και τις αδικίες που μεγάλωσαν ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης. Δεν θα επιτρέψουμε από το ένα αδιέξοδο να οδηγηθούμε στο άλλο. Από το ένα άκρο της συντήρησης να βρεθούμε στο άλλο».

Για το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς

«Κανείς δεν θα τολμήσει να αμφισβητήσει έναν Πρόεδρο που θα έχει προκύψει από μια δυναμική συμμετοχή» δήλωσε η υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα.

Πρόσθεσε δε ότι «το αν θα κρατηθούν τα κόμματα ή όχι είναι ένα ψευτοδίλημμα αυτή τη στιγμή. Γιατί τώρα πραγματικός στόχος είναι μεγάλη συμμετοχή και ενιαίος φορέας με εκλεγμένο πρόεδρο, καθαρή ταυτότητα, εκλεγμένα όργανα».

Η Φώφη Γεννηματά ερωτηθείσα για τους συσχετισμούς στο νέο φορέα είπε: «Η Κεντροαριστερά πρέπει να προκύψει ως κινηματική διαδικασία. Δεν μπορεί να έρχεται η ελίτ κάποιων στελεχών και να λέει: «θέλω 2,3 και 5 στο κεντρικό όργανο». Αυτά τελείωσαν! Τώρα θα έχουμε εκλεγμένα όργανα. Η ενιαία λειτουργία είναι το ζητούμενο, το αν θα υπάρχουν παράλληλα τα κόμματα είναι αυτή τη στιγμή δευτερεύον ζήτημα».

Πρόσθεσε δε ότι «θα φροντίσω να διαφυλαχτεί η ενότητα μετά τις εκλογές και κυρίως μετά τις εθνικές εκλογές γιατί αυτό είναι το στοίχημα. Όσο μεγαλύτερη είναι συμμετοχή τόσο μεγαλύτερη η δυναμική του εγχειρήματος. Ένα μήνυμα προς όλους ότι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και την επόμενη μέρα» κατέληξε.

Για την ανανέωση στο νέο κόμμα

«Η ανανέωση αφορά πρόσωπα, ιδέες και πρακτικές. Δεν μιλάμε μόνο για ηλικιακή ανανέωση – άλλωστε στην Ελλάδα είδαμε ότι δεν αρκεί να είναι κανείς νέος για να είναι αποτελεσματικός. Πρέπει να έχει ουσία, περιεχόμενο, ικανότητες» δήλωσε ακόμη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Προειδοποίησε δε ότι «δεν θα επιστρέψω να στηθεί αυτή η νέα Παράταξη πάνω σε ίντριγκες και μηχανισμούς. Προσωπικά συγκρούστηκα με τους μηχανισμούς μέσα στο κόμμα, δεν ήταν ποτέ στο πλευρό μου οι μηχανισμοί».

Πάνω από 1.000 άτομα στο Ηράκλειο

Την Τετάρτη η Φώφη Γεννηματά, κλείνοντας την περιοδεία της στην Κρήτη έκανε συγκέντρωση και ομιλία όπου παραβρέθηκαν πάνω από 1.000 άτομα.

Την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προλόγισε ο Μενέλαος Μποκέας, οικονομολόγος και στέλεχος επιχειρήσεων. Παρόντες ήταν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και μεταξύ άλλων παρέστη και ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

The post Γεννηματά: «Η κριτική για την απουσία μου από τη Βουλή αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα