Φωτιά στο Λαγονήσι – Τραυματίστηκαν πυροσβέστες

16:22 3/8/2017 - Πηγή: Protagon

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι πυροσβέστες προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά που ξέσπασε στο Λαγονήσι, στο μέτωπο μεταξύ των Λεωφόρων Καλυβίων και Αναβύσσου. Από την φωτιά που απείλησε και κατοικίες, τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες που υπέστησαν εγκαύματα και διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο 251 ΓΝΑ.

Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα μίας ομάδας, καθώς και δύο ελικόπτερα.

Η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες (INTIMENEWS)

Ο

Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, απήθυνε έκκληση να εκκενωθούν τα σπίτια που απειλούνται από τη φωτιά. «Αρχικά για να μην εισπνέσουν (οι κάτοικοι) τον καπνό, να διευκολυνθεί η κατάσβεση αλλά και για λόγους ασφαλείας, καθώς πρόκειται για κατοικημένη περιοχή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σωφρονής.

H πυρκαγιά έκαψε λίγα δέντρα και θάμνους, αλλά απείλησε σπίτια (INTIMENEWS)

Στην περιοχή πνέουν εδώ και ημέρες δυνατοί άνεμοι που εμποδίζουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, στο δύσκολο έργο των οποίων συνδράμουν και εθελοντές από τον Δήμο Σαρωνικού, όπως και από όμορους δήμους.

Από την πυρκαγιά κάηκαν ολοσχερώς 2 εξοχικές κατοικίες, 1 αυτοκίνητο ΙΧ και ένα φορτηγάκι BMW αλλά και αρκετά στρέμματα με ελιές. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Καπέλιο, επισκέφθηκαν νωρίς το απόγευμα το 251 Γενικό Νοσοκομείο, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την κατάσταση της υγείας των τριών πυροσβεστών.

Πυροσβέστες διακρίνονται πίσω από έναν φράχτη που κατέκαψε η πυρκαγιά στο Λαγονήσι (INTIMENEWS)

Λόγω της πυρκαγιάς έγιναν κυκλοφορικές ρυθμίσεις στις λεωφόρους Καλυβίων και Αναβύσσου στην περιοχή του Λαγονησίου. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την τρίτη πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί στην συγκεκριμένη περιοχή από τη Δευτέρα.

Ενα καμένο όχημα της πυροσβεστικής (INTIMENEWS)

The post Φωτιά στο Λαγονήσι – Τραυματίστηκαν πυροσβέστες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα