Φίμωσαν και έπνιξαν με τον ομφάλιο λώρο το νεογέννητο πριν το πετάξουν στα σκουπίδια

«Γιατί τόση αγριότητα; Πώς μπόρεσαν να κάνουν κάτι τέτοιο;»

Είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που ήρθαν στα χείλη των κατοίκων στη γειτονιά της οδού Πίνδου στην Πετρούπολη, μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής στο νεογέννητο βρέφος που βρέθηκε πεταμένο στα σκουπίδια τη Δευτέρα.

Η ιατροδικαστική έκθεση επιβεβαίωσε το χειρότερο σενάριο για τις συνθήκες θανάτου του βρέφους, καθώς όπως διαπιστώθηκε, γεννήθηκε ζωντανό και ο θάνατός του οφείλεται σε καθαρά εγκληματική ενέργεια.

Συγκεκριμένα, ο δράστης ή οι δράστες έπνιξαν το νεογέννητο αγοράκι με τον ομφάλιο λώρο και ένα κομμάτι σχοινί, φιμώνοντάς το μάλιστα με κομμάτια χαρτί, ώστε να μην ακούγεται το κλάμα του.

Ο θάνατός του προσδιορίζεται το βράδυ της Κυριακής, λίγο μετά τη γέννησή του.

«Ο θάνατος ήταν ασφυκτικός, συνεπεία περιτύλιξης της τραχηλικής χώρας δια του ομφαλίου λώρου και δια βρόχου και απόφραξη της στοματικής κοιλότητος δια τεμαχίου χάρτου. Δηλαδή του είχαν αποφράξει τη στοματική κοιλότητα και του είχαν δέσει τον ομφάλιο λώρο και ένα κομμάτι σχοινί στο λαιμό του. Ο θάνατος προσδιορίζεται βραδινές ώρες της Κυριακής. Το παιδάκι γεννήθηκε ζωντανό», δήλωσε στο protothema.gr η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού που διενήργησε τη νεκροψία – μικροτομή.

Το μωράκι βρέθηκε νεκρό μέσα σε κάδο απορριμμάτων από ρακοσυλλέκτη. Ηταν τυλιγμένο σε σακούλες και ένα σεντόνι γεμάτο αίματα.

«Ήμουν έξω και είδα τον άνθρωπο στον κάδο, ήταν ξένος και συγκέντρωνε τα σκουπίδια. Σε κάποια στιγμή αρχίζει να φωνάζει «μωρό μωρό» και κάποια άλλα που δεν τα καταλάβαινα. Πάω εκεί κοντά και βλέπω ότι ήταν ένα μωρό στον κάδο. Μάλιστα, το στοματάκι του ήταν φιμωμένο με χαρτοπετσέτα, προφανώς για να μην ακούγεται το κλάμα του. Ήταν πολύ μωρό, ημερών και το είχαν βάλει σε ένα σεντονάκι που ήταν ανοιχτό», περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας τη στιγμή του εντοπισμού του άτυχου βρέφους.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του ανθρωπόμοφου κτήνους που μπόρεσε να αφαιρέσει τόσο αδίστακτα τη ζωή του νεογέννητου λίγα μόλις λεπτά αφότου είχε έρθει στον κόσμο.

Οι έρευνες των αστυνομικών εστιάζονται στο υλικό από τις κάμερες που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή. Κατά πληροφορίες, σε μία από αυτές έχει καταγραφεί ένα ΙΧ που σταματάει με αλάρμ δίπλα στους κάδους της οδού Πίνδου και τον οδηγό του να εξέρχεται του οχήματος.

The post Φίμωσαν και έπνιξαν με τον ομφάλιο λώρο το νεογέννητο πριν το πετάξουν στα σκουπίδια appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα