Φίλης: Επιστροφή στην «αριστερή κανονικότητα» ή κακό τέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ

11:45 1/9/2018 - Πηγή: Protagon

Υστερα από εβδομάδες αφωνίας, ο Νίκος Φίλης παρεμβαίνει δημοσίως στα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής άλλωστε είναι από τους λίγους στον κυβερνών κόμμα που κατά το παρελθόν δεν έχει διστάσει να ασκήσει κριτική στις πολιτικές του Μαξίμου.

Στην τελευταία του τοποθέτηση μάλιστα, μέσα από ένα άρθρο στην φιλοκυβερνητική «Εφημερίδα των Συντακτών», στέλνει το δικό του μήνυμα του ενόψει της προεκλογικής κουβέντας που έχει ήδη αρχίσει. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό το μήνυμα διαφέρει αρκετά από την ρητορική

που ακολουθεί το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα αλλά και ο ίδιος.

«Η χώρα βγαίνει από το τρίτο μνημονιακό πρόγραμμα, δεν βγαίνει όμως ακόμη από την κρίση» ξεκινά το άρθρο του ο Νίκος Φίλης κάνοντας λόγο για «μνημονιακές δεσμεύσεις από τις οποίες πρέπει σταδιακά και με ρήξεις να απομακρυνθούμε». Αυτή η φρασεολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σαφώς δεν θυμίζει και πολύ το κυβερνητικό αφήγημα πως τα μνημόνια τελείωσαν και η χώρα διαχειρίζεται τις τύχες της αυτοδύναμη.

Ο κ. Φίλης στη συνέχεια ζητά να ανανεωθεί ο αριστερός ριζοσπαστισμός, προτείνει ανανέωση του πολιτικού σχεδίου του κυβερνώντος κόμματος ενώ ξεκαθαρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφύγει «τη μανιχαϊστική και σεχταριστική αντίληψη για την πολιτική “εμείς εναντίον όλων”».

Ο βουλευτής προτείνει συμμαχίες στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων ενώ λέει όχι στον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να γίνει αποδεκτός από άλλες δυνάμεις.

«Τέτοια πειράματα, με την εξάλειψη της αριστερής ταυτότητας, τη μετατόπιση στο Κέντρο και την επικράτηση αρχηγοκεντρικών μοντέλων, όπου επιχειρήθηκαν (πχ στην Ιταλία) είχαν κακό τέλος» είναι το σχόλιο – «καρφί» του Νίκου Φίλη που προφανώς έχει αποδέκτη τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

The post Φίλης: Επιστροφή στην «αριστερή κανονικότητα» ή κακό τέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα