Η Αθήνα Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας για το 2018

Μια σημαντική διάκριση πέτυχε η Αθήνα, η οποία ανακηρύχτηκε την Τρίτη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018.

Η ανακήρυξη έγινε στη Λισαβόνα, με την Αθήνα στην τελική εξάδα μεταξύ 80 υποψηφίων πόλεων. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η ΕΕ αναγνώρισε τον συμμετοχικό τρόπο που αντιμετώπισε η πόλη τα ζητήματα που την αφορούν

για να βοηθήσει τους κατοίκους της.

And the winner of the #iCapitalAwards is…

Athens !

The prize awards Athens for its ability to harness innovation in order to improve the lives of its citizens.#EUatWebSummit #WebSummit pic.twitter.com/KtkcsIHgn9

European Commission (@EU_Commission) November 6, 2018

«Ό,τι πετύχαμε, το πετύχαμε όλοι μαζί!» έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης που ήταν παρών στην εκδήλωση στην Πορτογαλία.

Η Αθήνα κέρδισε! Μόλις παραλάβαμε το βραβείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ανακήρυξε την Αθήνα ως “Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018”. Ό,τι πετύχαμε, το πετύχαμε όλοι μαζί! #iCapitalAward #cityofAthens pic.twitter.com/Lhd1wPFRoR

— Georgios Kaminis (@KaminisG) November 6, 2018

«Δείξαμε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν αλλιώς μέσα από συνεργασίες, με τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και με σχέδιο για την πόλη» τόνισε σε του δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καμίνης.

Υπογράμμισε ακόμη ότι «αυτό το βραβείο ανήκει σε όλους, προπαντός σε εκείνους τους πολίτες της Αθήνας που δούλεψαν με τον δήμο για να ξεπεραστεί η κρίση και αφού το βραβείο δίνεται στην πρωτεύουσα ανήκει σε όλη την Ελλάδα».

Την ίδια ώρα οι συνεργάτες του δημάρχου παρακολουθούσαν την ανακήρυξη και πανηγύρισαν την επιτυχία από την Αθήνα.

Είναι γεγονός! Η Αθήνα Πρωτεύουσα Καινοτομίας της ΕΕ για 2018. Η συγκινητική στιγμή της ανακοίνωσης, όπως την παρακολούθησαν από το Σεράφειο συνεργάτες, φίλοι και πολίτες της Αθήνας. pic.twitter.com/w2o5C7bT04

— Georgios Kaminis (@KaminisG) November 6, 2018

Το 2014 Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας ήταν η Βαρκελώνη, το 2016 το Αμστερνταμ και το 2017 το Παρίσι.

Η Αθήνα διεκδίκησε στην τελική φάση τη σημαντική αυτή διάκριση από την Τουλούζη (Γαλλία), το Αμβούργο (Γερμανία), τη Λουβέν (Βέλγιο), το Ούμεο (Σουηδία) και το Ααρχους (Δανία).

The post Η Αθήνα Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας για το 2018 appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα