Εσωσε σκυλάκι από το να καταλήξει στο πιάτο και τον χαρακτηρίζουν «νεοαποικιοκράτη»

Πήγε να κάνει το καλό, αλλά άκουσε επικρίσεις για δυτικά διπλά πρότυπα, ένας αμερικανός αθλητής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ ο οποίος διέσωσε από τη σφαγή και τη κατανάλωση δεκάδες σκυλιά.

Ο Γκας Κενγουόρθι, ασημένιος ολυμπιονίκης στο ελεύθερο σκι στο Σότσι το 2014, έλαβε μέρος και στους Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ. Και ανέβασε στο Instagram φωτογραφία του με ένα σκύλο, την Μπίμο,

την οποία βρήκε σε μια φάρμα εκτροφής.

Στη Νότια Κορέα, όπως και σε άλλες χώρες της Ασίας, το κρέας του σκύλου είναι εκλεκτή λιχουδιά, κάτι που προκαλεί ανατριχίλα στη Δύση.

Τα ίδια συναισθήματα μοιράζεται και ο Κενγουόρθι που έγραψε ότι «τα σκυλιά είναι φίλοι, όχι φαγητό» και περιέγραψε σε μεγάλη έκταση τις άθλιες συνθήκες στις οποίες εκατομμύρια σκύλοι στην Νότια Κορέα εκτρέφονται για φαγητό.

Τις συνθήκες είδε από κοντά με τον σύντροφό του. Η φάρμα που επισκέφτηκαν ήταν ειδικά επιλεγμένη καθώς πρόκειται να κλείσει με προσπάθειες φιλοζωικής οργάνωσης εξαιτίας των κακών συνθηκών στις οποίες εκτρέφονταν τα ζώα.

Μετά το κλείσιμο οι περίπου 90 σκύλοι που ζουν εκεί θα μεταφερθούν, αφού κάνουν όλα τα απαραίτητα εμβόλια, στις ΗΠΑ και τον Καναδά όπου θα είναι διαθέσιμοι για υιοθεσία. Μαζί τους και η Μπίμο με την οποία ποζάρει ο Κενγουόρθι που θα υιοθετήσει ο ίδιος.

«Το επιχείρημα λέει ότι είναι μέρος της κορεατικής κουλτούρας να τρώνε σκύλους. Προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτό, αλλά δεν θα επιβάλω τις δυτικές ιδέες», έγραψε. Πρόσθεσε ότι «ο τρόπος με τον οποίο μεταχειρίζονται αυτά τα ζώα είναι εντελώς απάνθρωπος και η κουλτούρα δεν θα πρέπει να είναι δικαιολογία για την σκληρότητα».

Η ανάρτηση συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες like και πάνω από 10.000 σχόλια, αλλά και αρκετές επικρίσεις, γράφει ο Telegraph

Κυρίως τη χαρακτήρισαν μονόπλευρη γιατί αγνοεί την σκληρότητα με την οποία εκατομμύρια ζώα, όπως τα βοοειδή, εκτρέφονται για το κρέας τους που καταλήγει σε δυτικά πιάτα.

Εφτασαν μάλιστα να τον επικρίνουν για ανάρτηση δείγμα «νεοαποικιακής πολιτικής στα καλύτερά του», με το επιχείρημα ότι «επειδή συμπαθείς τους σκύλους, αυτό δεν κάνει την κατανάλωση των χοίρων, των αγελάδων και των κοτόπουλων περισσότερο ηθική».

Αλλοι επισήμαναν ότι παρά ταύτα οι περισσότεροι Νοτιοκορέατες –κυρίως οι νεότεροι- δεν τρώνε σκύλους και είναι κατά της πρακτικής.

Ωστόσο υπολογίζεται ότι στη χώρα υπάρχουν 17.000 φάρμες εκτροφής σκύλων για κρέας που παράγουν γύρω στα 2,5 εκατομμύρια ζώα για σφαγή.

The post Εσωσε σκυλάκι από το να καταλήξει στο πιάτο και τον χαρακτηρίζουν «νεοαποικιοκράτη» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα