Επιστολή Ιερώνυμου σε Γαβρόγλου για την εικόνα της Παναγίας στον ΕΟΠΠΕΠ

17:16 1/9/2017 - Πηγή: Protagon

Με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρεμβαίνει στο θέμα που έχει ανακύψει με τη διευθύνουσα σύμβουλο του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσώπων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), Ελένη Γιαννακοπούλου, η οποία σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων στον Οργανισμό φέρεται να πέταξε εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια, τον Δεκαπενταύγουστο.

Εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το επεισόδιο -για το οποίο είναι ήδη σε εξέλιξη δικαστική έρευνα– ο Αρχιεπίσκοπος καλεί τον υπουργό

να απαντήσει αν απαγορεύεται οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες να φέρουν θρησκευτικά σύμβολα της Ορθόδοξης Εκκλησίας ή να έχουν ιερές εικόνες πάνω στο γραφείο τους.

«Το φαινόμενο του επιθετικού αντιχριστιανισμού, που διεκδικεί και επαίνους προοδευτικότητας, αξίζει προσοχής από το υπουργείο σας», σημειώνει με νόημα στην επιστολή του προς τον κ. Γαβρόγλου ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ εκφράζει την κατάπληξή του για το γεγονός ότι η εμμονή για την εξαφάνιση ειδικά της Ορθόδοξης Εκκλησίας από τη δημόσια ζωή προέρχεται από ανθρώπους που υποτίθεται ότι εμφορούνται από θρησκευτική αδιαφορία.

The post Επιστολή Ιερώνυμου σε Γαβρόγλου για την εικόνα της Παναγίας στον ΕΟΠΠΕΠ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα