Εντονη αντίδραση Μπουτάρη για τον αποκλεισμό του από τη συζήτηση στη Βουλή για τον ΟΑΣΘ

«Θεσμική προσβολή της πόλης και των πολιτών» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε γραπτή δήλωσή του, τη μη πρόσκληση του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη Βουλή, για το νομοσχέδιο που αφορά τον ΟΑΣΘ.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση,

ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την έκπληξη και τη δυσφορία του για το γεγονός ότι ο Δήμος δεν προσκλήθηκε στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το σχέδιο νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) η οποία έκανε λόγο για αποκλεισμό εννέα δημάρχων από τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, στους οποίους όμως δεν συμπεριλαμβάνεται ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «κατά την ακρόαση των φορέων της Θεσσαλονίκης, δεν κλήθηκαν να παραστούν για να εκφράσουν την άποψή τους οι δήμαρχοι: Κορδελιού-Ευόσμου, Δέλτα, Χαλκηδόνας, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Πυλαίας-Χορτιάτη, Βόλβης, Θερμαϊκού και Ωραιοκάστρου», ενώ «κλήθηκαν μόνον οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας), Θεσσαλονίκης, Νεάπολης-Συκεών, Καλαμαριάς και Θέρμης».

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο λόγος για τον οποίο στη συγκεκριμένη ανακοίνωση ο δήμος Θεσσαλονίκης περιλαμβάνεται στους δήμους που προσεκλήθησαν στη Βουλή είναι γιατί κανείς άνθρωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το υπουργείο θα απέκλειε τον κεντρικό δήμο από τη συγκεκριμένη συζήτηση και θεωρήθηκε βέβαιο ότι έχει προσκληθεί.

Να σημειωθεί τέλος ότι στη ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο αποκλεισμός αυτός έγινε «προφανώς για να μην ακουσθούν διαφορετικές, αντίθετες, με αυτές του υπουργού απόψεις».

The post Εντονη αντίδραση Μπουτάρη για τον αποκλεισμό του από τη συζήτηση στη Βουλή για τον ΟΑΣΘ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα