ΕΝΘΕΣΥ 2018: Μια συμμαχία για το νέο ελληνικό θέατρο στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

17:04 3/7/2018 - Πηγή: Protagon

Το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων παρουσιάζει -για δεύτερη συνεχή χρονιά- τρία νέα μονόπρακτα θεατρικά έργα που διακρίθηκαν στο τέλος της διαδικασίας, το ένα μετά το άλλο, σε μια παράσταση με ελεύθερη είσοδο που θέλει να αναδείξει τις ελπίδες του ελληνικού θεατρικού πνεύματος.

Αρωγοί στην προσπάθεια τρεις σκηνοθέτες που στήνουν στη σκηνή τις δουλειές των νέων ταλέντων. Η Ρούλα Πατεράκη, ο Γιώργος Λύρας και ο Ρένος Χαραλαμπίδης υπογράφουν τρία

μονόπρακτα («Τεργέστη» της Ελένης Γαλάνη, «Το Αυγό» του Γιώργου Χαραλαμπόπουλου και «Νεάπολη (Κορυδαλλός), Πρωί με ήλιο» αντίστοιχα) παραδίδοντας στο κοινό τους καρπούς από το πεντάμηνο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕΝΘΕΣΥ) που ολοκληρώθηκε και φέτος με την ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας.

Σκοπός του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και του Εργαστηρίου Νέων Θεατρικών Συγγραφέων, που διευθύνει ο συγγραφέας Ηρακλής Λογοθέτης είναι να συνεχίσει να ανακαλύπτει νέες, ελπιδοφόρες θεατρικές φωνές και να τους δίνει την ευκαιρία να ακουστούν και να βρουν το κοινό τους, εξερευνώντας τη μεταξύ τους σχέση αλλά και να συστήνει τους νέους συγγραφείς στην πολιτιστική και θεατρική κοινότητα έτσι ώστε να ανοίξει ένας διάλογος μαζί τους.

Εξίσου σημαντική είναι και η μέριμνα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης να κάνει γνωστά τα έργα των νέων συγγραφέων στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, κυρίως στους πολιτιστικούς φορείς με τους οποίους συνδέεται και συνεργάζεται, καθώς επίσης και στην αγορά του βιβλίου, με την έκδοση των έργων τους στα Ελληνικά και Αγγλικά.

Τις παραστάσεις συνοδεύει έκδοση των θεατρικών έργων σε δύο τόμους, ελληνικά και αγγλικά, από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σημείωση: τα τρία μονόπρακτα διάρκειας περίπου 40’ το καθένα παρουσιάζονται το ένα μετά το άλλο σε μία παράσταση. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 210 3418579. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

The post ΕΝΘΕΣΥ 2018: Μια συμμαχία για το νέο ελληνικό θέατρο στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα