Ελεύθερος μετά την απολογία του ο 44χρονος που διαμέλισε με το ΙΧ του λαχειοπώλη στα Χανιά

13:37 3/1/2018 - Πηγή: Protagon

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 44χρονος που παραμονή Πρωτοχρονιάς, παρέσυρε με το ΙΧ του και σκότωσε 66χρονο λαχειοπώλη στην Παρηγοριά Χανίων. Αμέσως μετά το δυστύχημα ο οδηγός του αγροτικού οχήματος έφυγε από το σημείο και εξαφανίστηκε μέχρι το βράδυ της Τρίτης, οπότε και παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, συνοδεία του δικηγόρου του, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, αφού είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Το σημείο του
δυστυχήματος / neakriti.gr

Σε βάρος του 44χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια (πλημμέλημα) και για παράβαση του νόμου που αφορά στη συμπεριφορά σε περίπτωση δυστυχήματος. Η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα που θα αποφασίσει για την άσκηση ποινικής δίωξης, ενώ το ΙΧ αναμένετο να εξεταστεί από πραγματογνώμονα. Δεν τέθηκε υπό κράτηση καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται σε περιπτώσεις πλημμελήματος, ενώ του αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης.

Όπως υποστήριξε στην απολογία του, πανικοβλήθηκε γιατί μέσα του ξύπνησαν μνήμες από το δυστύχημα στο οποίο έχασε με πανομοιότυπο τρόπο τη ζωή της η μητέρα του. Φέρεται μάλιστα να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι επέστρεψε στο σημείο του δυστυχήματος, αλλά ο άτυχος λαχειοπώλης ήταν ήδη νεκρός.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο δικηγόρος του 44χρονου Χρήστος Μαρκογιαννάκης στο neakriti.gr, ο 44χρονος «ακολουθούσε μια σειρά αυτοκινήτων που κινούνταν με την ίδια ταχύτητα, είδε ένα άτομο που θέλησε να περάσει απέναντι και κοντοστάθηκε, πήγε να περάσει και τον χτύπησε. Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν το 6χρονο παιδί του -το οποίο πήγαινε για να αγοράσει βεγγαλικά- και άρχισε να κλαίει μετά το δυστύχημα. (Ο 44χρονος οδηγός) πανικοβλήθηκε γιατί είχε ζήσει παρόμοια εμπειρία στην Αγία Μαρίνα το 2001, όταν καθώς τον κρατούσε από το χέρι η μητέρα του, πήγαν να διασχίσουν δρόμο και την παρέσυρε αυτοκίνητο που τη διαμέλισε».

«Όταν επέστρεψε μόνος χωρίς το παιδί του (στο σημείο του δυστυχήματος) είδε ότι ο άνδρας ήταν νεκρός. Πάνω στον πανικό του έφυγε για να απομακρύνει το παιδί του. Ο 66χρονος δεν πέθανε γιατί τον εγκατέλειψε στο σημείο, ήταν ήδη νεκρός», υποστήριξε ο κ. Μαρκογιαννάκης που επέμεινε ότι ο πελάτης του δεν είχε σκοπό να ξεφύγει από το σημείο του τραγικού δυστυχήματος, γιατί «έτσι κι αλλιώς υπήρχαν κάμερες στο σημείο και έμειναν πίσω κομμάτια του αυτοκινήτου» (φωτογραφία κάτω).

Ο 44χρονος από το Σταλό παρέσυρε με το ΙΧ του τον άτυχο λαχειοπώλη μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ενώ εκείνος είχε διασχίσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στην παλαιά Εθνική Οδό Κισσάμου – Χανίων και είχε σταματήσει πάνω στη διαχωριστική γραμμή (δείτε το βίντεο κάτω). Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα το σώμα του 66χρονου να διαμελιστεί και να καταλήξει στην άκρη του δρόμου στο ρεύμα προς Χανιά.

Τραγική ειρωνεία, το γεγονός ότι ο 66χρονος είχε σταματήσει σε μίνι μάρκετ της περιοχής για να αγοράσει ένα ρόδι για… καλή τύχη. Ευχήθηκε καλή χρονιά στο προσωπικό του καταστήματος και αποχώρησε. Δευτερόλεπτα μετά, δύο νεαροί που βρίσκονταν μέσα στο μίνι μάρκετ, άκουσαν το θόρυβο από την παράσυρση του 66χρονου και έτρεξαν να δουν τι είχε συμβεί.

The post Ελεύθερος μετά την απολογία του ο 44χρονος που διαμέλισε με το ΙΧ του λαχειοπώλη στα Χανιά appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα