Εκδήλωση: Η Ευρώπη εξήντα χρόνια μετά τη Συνθήκη της Ρώμης

Εξήντα χρόνια μετά τη συνθήκη της Ρώμης, η Ευρώπη, δεν βρίσκεται μπροστά μόνο σε ένα σταυροδρόμι, αλλά σε μία βεντάλια από σενάρια για το μέλλον της.

Και τα ερωτήματα που τίθενται είναι πιο πιεστικά από ποτέ.

Θα καταφέρει η Ενωση να διατηρήσει τη συνοχή και την ενότητά της ή το Brexit είναι μόνο η αρχή σε μία διαδικασία αποκόλλησης μελών;

Πώς θα πορευτεί η Ευρωπαϊκή Ενωση

μέσα από διαφορετικές ταχύτητες;

Θα είναι η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων λειτουργικά βιώσιμη ή θα εντείνει τις ανισότητες μεταξύ των μελών της;

Και στο τέλος είναι πάντα η Ελλάδα.

Μπορεί η χώρα μας να ακολουθήσει τις εξελίξεις και να παραμείνει στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης;

Ποιες είναι οι θεσμικές και πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν προκειμένου η χώρα να μην υστερήσει μπροστά στις νέες ιστορικές προκλήσεις;

Ολα αυτά θα συζητηθούν στην εκδήλωση που διοργανώνει το Protagon, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έχει ως θέμα το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με αφορμή τη συμπλήρωση εξήντα χρόνων από τη Συνθήκη της Ρώμης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, στις 18.00, στο ξενοδοχείο Royal Olympic, Aθανασίου Διάκου 28, Αθήνα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τέσσερις ευρωβουλευτές θα συζητήσουν μεταξύ τους -και με το κοινό- για την Ευρώπη και την Ελλάδα μπροστά σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία. Συγκεκριμένα, στη συζήτηση, που θα συντονίσει ο εκδότης-διευθυντής του Protagon Χρήστος Μεμής, θα λάβουν μέρος οι ευρωβουλευτές: Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ), αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μαρία Σπυράκη (ΝΔ), Νίκος Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ), Μίλτος Κύρκος (Το Ποτάμι).

Στη συζήτηση θα παρέμβει (βίντεο) ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

The post Εκδήλωση: Η Ευρώπη εξήντα χρόνια μετά τη Συνθήκη της Ρώμης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα