Εισβολή μεταλλωρύχων στο υπουργείο Περιβάλλοντος

Ενταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ομάδα μεταλλωρύχων πληροφορήθηκε ότι δεν θα έπαιρνε, την ίδια ημέρα, την άδεια για την Ολυμπιάδα.

Οπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, δημιουργήθηκε ένταση έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος, στην οδό Μεσογείων, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι περίπου 60 εργαζόμενοι.

Επειτα από αυτό, ομάδα εργαζομένων στα μεταλλεία της Χαλκιδικής -πέντε άτομα- έσπασε την τζαμαρία της κεντρικής εισόδου, αιφνιδίασε την Αστυνομία και εισέβαλε στο κτίριο όπου και παρέμεινε.

Κατά

τη διάρκεια των επεισοδίων έγινε περιορισμένη χρήση χημικών από την Αστυνομία.

Οι μεταλλωρύχοι βρίσκονταν για δεύτερη μέρα έξω από το υπουργείο, με . Μάλιστα, διαμήνυαν ότι δεν θα αποχωρούσαν, εάν δεν υπογραφόταν και η τρίτη άδεια.

Την Τετάρτη συναντήθηκαν τόσο με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη, όσο και με τον υπουργό Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη.

Κατά τη συνάντησή τους με τον κ. Βερναρδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ζήτησαν να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος των εργαζομένων, «ο κ. Βερναρδάκης δεσμεύθηκε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρξει ξεμπλοκάρισμα στο ζήτημα των Σκουριών».

Επισήμανε ακόμη ότι «η χθεσινή συμβολική κατάληψη ήταν το λιγότερο που θα μπορούσαν να πράξουν κι ότι εάν δεν δοθεί λύση στα αιτήματά τους, θα προβούν σε περαιτέρω ενέργειες».

The post Εισβολή μεταλλωρύχων στο υπουργείο Περιβάλλοντος appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα