Ποιος άφησε τον Παντελίδη να οδηγήσει μεθυσμένος;

08:58 9/3/2018 - Πηγή: Protagon

Ανοίγει ξανά ένα σκέλος της υπόθεσης του θανάτου του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη το 2016, με την παραγγελία του αντεισαγγελέα προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών να ερευνήσει το αδίκημα της «δια παραλείψεως ανθρωποκτονίας από αμέλεια».

Ο αντεισαγγελέας Σοφοκλής Λογοθέτης ζητά συγκεκριμένα να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των ανθρώπων που βρέθηκαν με τον Παντελίδη στη χαρτοπαικτική λέσχη από την οποία αποχώρησε λίγη ώρα πριν σκοτωθεί τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου 2016.

Αν και είχε καταναλώσει πολύ μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, όσοι ήταν μαζί του δεν τον

απέτρεψαν να οδηγήσει.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», θα ερευνηθεί και η ευθύνη του κράτους «για την παράλειψη του να εγκαταστήσει τα προβλεπόμενα συστήματα αναχαίτισης οχημάτων προς αποτροπή οδικών τροχαίων ατυχημάτων αλλά και επίβλεψης και συντήρησης της σιδερένιας προστατευτικής περίφραξης στο σημείο που έλαβε χώρα το τροχαίο ατύχημα».

Ακόμη, ο εισαγγελέας σημειώνει ότι «οδηγός ήταν ο Παντελής Παντελίδης, σε αποκλειστική αμέλεια του οποίου οφείλεται η εκτροπή του οχήματος από την πορεία του». Προσθέτει ότι για τις δύο γυναίκες που ήταν μαζί του δεν υπάρχει ευθύνη για το σκέλος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της ψευδορκίας μάρτυρα κατ’ εξακολούθηση.

Από την πλευρά της, η οικογένεια του Παντελίδη διά του δικηγόρου της άφησε αιχμές κατά του αντεισαγγελέα δηλώνοντας ότι θα καταθέσει αίτηση ανάκλησης της διάταξης ως προς τις δύο γυναίκες «διότι δεν έλαβε υπόψη τα κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία». Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια υποστηρίζει ότι ο Παντελίδης δεν ήταν οδηγός.

The post Ποιος άφησε τον Παντελίδη να οδηγήσει μεθυσμένος; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα