«Χαμός» στη Βουλή με σύγκρουση Τζαβάρα – Ξυδάκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Σε πρωτοφανή σύγκρουση με σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά εξελίχθηκε στη Βουλή ο τρόπος αντιμετώπισης της είδησης της στυγερής δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ιστότοπος skai.gr σε ρεπορτάζ της Ναντίν Χαρδαλιά, μετά την γνωστοποίηση της δολοφονίας από τον Γιώργο Αμυρά (Ποτάμι), ο οποίος δήλωσε συγκλονισμένος και εξέφρασε την προσδοκία του για ταχεία εξιχνίαση, η διάσταση που έδωσε ο Κώστας Τζαβάρας

(ΝΔ) άναψε «φωτιές».

Ο «γαλάζιος» βουλευτής εκτίμησε ότι το χέρι των δραστών όπλισε η καθημερινή υποβάθμιση της πολιτικής ζωής και ο υβριστικός λόγος που χρησιμοποιείται στο Κοινοβούλιο, ενώ κατηγόρησε ευθέως και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη που είχε χαρακτηρίσει νωρίτερα τη ΝΔ «κόμμα μεσαζόντων», ότι με το λόγο του κατευθύνει το χέρι όσων δεν σέβονται τη Δημοκρατία κατά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και κομμάτων.

«Τo χέρι αυτών των άνανδρων είναι προφανές ότι δεν το όπλισε κάποια σκοτεινή δύναμη, αλλά είναι από την καθημερινή ποιότητα της πολιτικής ζωής και του δημόσιου βίου, που συνεχώς ξεπέφτει και χάνει σε αξία και αρχές και αυτά τα φαινόμενα πρέπει να στιγματίζονται, να στηλιτεύονται και να οδηγούν σε ενδυνάμωση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων απέναντι σε όσους υπονομεύουν κάθε έννοια κοινοβουλευτισμού και δημοκρατίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαβάρας εκφράζοντας τη θλίψη και την οδύνη εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο οποίο ανήκε στο παρελθόν και ο πατέρας του εκλιπόντος, Νώντας Ζαφειρόπουλος και καλώντας όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να ξεπεράσουν στη μνήμη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τις άγονες αντιδικίες.

Στρέφοντας, δε, τα πυρά του προσωπικά εναντίον του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, πρόσθεσε: «Άκουσα ένα συνάδελφο που απευθυνόμενος στη δική μας παράταξη είπε ότι είμαστε το κόμμα μεσαζόντων. Είναι ύβρις και όποιος δεν έχει την δύναμη ψυχής μυαλού και τεκμηρίωσης που απαιτεί τέτοια ύβρις παραμένει άγονος και ένας άχρηστος υβριστής. Αυτός που κατευθύνει προς συγκεκριμένα πρόσωπα και πολιτικούς ανθρώπους τα όπλα εκείνων που δεν καταλαβαίνουν από δημοκρατία».

Οι αναφορές του Κώστα Τζαβάρα προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος αφού εξέφρασε την οδύνη και την καταδίκη της βίας εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος, συνέστησε στον «γαλάζιο» βουλευτή να είναι πιο προσεκτικός έως τις επίσημες ανακοινώσεις των Αρχών.

«Αλλά ας μη βιαστούμε να της δώσουμε πολιτικό χρώμα. Δεν έχουμε κανένα επίσημο ανακοινωθέν από τις αρχές. Δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί. Αν ήταν μέλος της ΝΔ λυπούμεθα τη ΝΔ, αλλά σας περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, μην δίνουμε πολιτικό χρώμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυδάκης.

Φανερά ενοχλημένος, ωστόσο, από τις κατηγορίες του βουλευτή της ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία πολωτικού κλίματος στη Βουλή και μάλιστα εν μέσω μίας τόσο συγκλονιστικής δολοφονίας, «απασφάλισε» ανταποδίδοντας τα πυρά σε υψηλούς τόνους και φωτογραφίζοντας συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ.

«Ας αναζητήσει και στη δική του κοινοβουλευτική ομάδα την όξυνση. Να δει ποιοι ήταν υμνητές της Χούντας και των ολοκληρωτισμών, και ποιοι κραυγάζουν ως Ελλαδοπώλες και τηλεπωλητές. Μη χαρακτηρίζουμε συλλήβδην πολιτικές ομάδες και χώρους. Η Αριστερά έχει τις αμαρτίες της, αλλά δεν έχει την ιστορία κανενός Χουντικού και κανενός ροπαλοφόρου και κανενός τσεκουροφόρου», είπε με νόημα ο Νίκος Ξυδάκης.

Ευτυχώς οι αψιμαχίες έλαβαν τέλος εκεί, δεδομένου ότι δεν άρμοζαν στην υπόθεση και κατόπιν ο προεδρεύων Μάριος Γεωργιάδης, ανέλαβε να εκφράσει εκ μέρους όλης της Βουλής τη βαθιά οδύνη της, τον αποτροπιασμό της και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος.

Το ίδιο έπραξε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου, το νομοσχέδιο του οποίου συζητούνταν την ώρα που έπεσε ως «βόμβα» η είδηση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ρίχνοντας τους τόνους και καταδικάζοντας την άνανδρη πράξη των δραστών.

The post «Χαμός» στη Βουλή με σύγκρουση Τζαβάρα – Ξυδάκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα