«Ας στείλουμε στην Ευρώπη πρόσφυγες, να την σοκάρουμε», απειλεί τούρκος υπουργός

Ευθεία απειλή κατά της Ευρώπης, με μοχλό πίεσης το Προσφυγικό, εκτόξευσε ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, καθώς η Αγκυρα επιμένει σε υψηλούς τόνους, στον απόηχο της διαμάχης της με την Ολλανδία.

Μιλώντας σε εκδήλωση την Πέμπτη ο Σοϊλού είπε, όπως αναφέρει η Hurriyet: «Εχουμε μια συμφωνία

επανεισδοχής. Λέω στην Ευρώπη, έχετε το θάρρος; Αν θέλετε θα σας στέλνουμε τους 15.000 πρόσφυγες που δεν σας στέλνουμε κάθε μήνα και θα σας τρελάνουμε. Πρέπει να έχετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να σχεδιάσετε ένα παιχνίδι στην περιοχή μη λαμβάνοντας υπόψη την Τουρκία».

Υπενθυμίζεται ότι, ως μέρος της συμφωνίας με την ΕΕ, η οποία αυτές τις ημέρες συμπληρώνει ένα χρόνο ζωής χωρίς να έχει εφαρμοστεί πλήρως, η Ελλάδα πρέπει να επιστρέφει στην Τουρκία πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν στη Δυτική Ευρώπη.

Επιπλέον, ο υπουργός κατηγόρησε ουσιαστικά τη Γερμανία και την Ολλανδία ότι αναμειγνύονται στα εσωτερικά της Τουρκίας. Είπε συγκεκριμένα ότι οι δύο χώρες προσπαθούν να αποτελειώσουν αυτό που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το καλοκαίρι του 2013 με τις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη, με την εμπλοκή μελών του AKP σε σκάνδαλα διαφθοράς και με το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

«Ποιοι είναι τώρα αυτοί που κάνουν τέτοια πράγματα; Η Γερμανία και η Ολλανδία. Στη Γερμανία θα γίνουν οι εκλογές; Στη Γερμανία και στην Ολλανδία θα αλλάξει ο καταστατικός χάρτης;» είπε αναφερόμενος στις αλλαγές που προωθεί το Σύνταγμα που καλούνται να εγκρίνουν οι Τούρκοι στις 16 Απριλίου.

Και συνέχισε, πάντα απευθυνόμενος στις δύο χώρες: «Αυτό είναι εσωτερικό μας ζήτημα. Γιατί νοιάζεστε, γιατί ανακατεύεστε; Μήπως δεχτήκατε την Τουρκία στην ΕΕ, την υποστηρίξατε στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας;» ρώτησε και κατέληξε με τη διαπίστωση ότι «παίζονται παιχνίδια κατά της Τουρκίας για να την εμποδίσουν να γίνει δυνατή στο μέλλον».

The post «Ας στείλουμε στην Ευρώπη πρόσφυγες, να την σοκάρουμε», απειλεί τούρκος υπουργός appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα