Απομονωμένη η Σαουδική Αραβία μετά την εξαφάνιση του Κασόγκι

Ενώ τα ερωτήματα που ζητούν πειστικές απαντήσεις για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι παραμένουν, η Σαουδική Αραβία απομονώνεται όλο και περισσότερο σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Σύμμαχοι και μη ζητούν εξηγήσεις για το τι συνέβη στον αντιφρονούντα δημοσιογράφο που μπήκε την περασμένη εβδομάδα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη και από τότε δεν βγήκε ποτέ – ή τουλάχιστον δεν γνωρίζουμε να βγήκε κρυφά.

Οι υποψίες ότι συνελήφθη,

βασανίστηκε και δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο είναι πολλές. Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλούν για ηχογραφήσεις και βίντεο που καταγράφουν τη στιγμή της δολοφονίας.

Ακούγεται η φωνή του και φωνές ανθρώπων στα αραβικά, υποστηρίζουν όσοι μεταφέρουν τις πληροφορίες.

Η τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του Χατιτζέ Τσενγκίζ, με την οποία επρόκειτο να παντρευτούν αυτήν την εβδομάδα, υποστήριξε ότι ο Κασόγκι ηχογράφησε το τέλος του με το ρολόι Apple που φορούσε. Επισήμως οι τουρκικές Αρχές τής έχουν πει ότι τα ίχνη του Κασόγκι αγνοούνται.

Η Τσενγκίζ είπε ακόμη στο Associated Press ότι ο σύντροφός της είχε μπει στο προξενείο την περασμένη Τρίτη 2 Οκτωβρίου ήρεμος, απλώς για να πάρει κάποια χαρτιά για το γάμο τους.

Εν τω μεταξύ, όπως σημειώνει ο Guardian, η μία μετά την άλλη οι επιχειρήσεις αποσύρονται από τη διάσκεψη Future Investment Initiative, η οποία θα διεξαχθεί στο τέλος Οκτωβρίου στο Ριάντ, με αφορμή την υπόθεση του Κασόγκι.

Από την πλευρά του, το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας διέψευσε τις κατηγορίες αναφορικά με τη δολοφονία.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών υπογραμμίζεται ότι οι ισχυρισμοί που κάνουν λόγο για εντολές για τη δολοφονία του Κασόγκι είναι «ψευδείς» που έχουν στόχο την κυβέρνηση.

The post Απομονωμένη η Σαουδική Αραβία μετά την εξαφάνιση του Κασόγκι appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα