Από τη Μαστροκώστα στον Νικολόπουλο

Ούτε καν δεκαετία δεν έχει περάσει από τότε που η Γωγώ Μαστροκώστα (και η κάθε Γωγώ Μαστροκώστα σε αυτό που αποκαλούμε ελληνική σόουμπιζ), προβάριζε τέτοιες ημέρες τα χρυσαφί μπικίνι με τα οποία θα προκαλούσε εγκεφαλικά στις πασχαλινές βουτιές της στη Μύκονο. Ακόμη και τον πρώτο χρόνο του Μνημονίου, τα γκλόσι περιοδικά κοινωνικής ενημέρωσης πούλαγαν σαν ζεστό ψωμί την προσυμφωνημένη κλειδαρότρυπα στην καθημερινότητα του σαντρέ εξτένσιον. Στις δε τηλεοπτικές εκπομπές, το αδιαχώρητο.

Τι φόρεσε η τάδε τραγουδίστρια, τι κουρτίνες αγόρασε η άλλη, τι τρώνε για δεκατιανό η Δέσποινα και ο Ντέμης, γιατί ξύρισε το μισό της κεφάλι η Βίσση, ο ελληνικός έρωτας της Πάρις Χίλτον, το στιγμιαίο αμάρτημα του Πασχάλη, η απάντηση της Πόπης Μαλιωτάκη (σε ποιoν και σε τι δεν είχε σημασία), ένας πρώην σύντροφος της Σάσα Μπάστα που έγραφε με… μπανάνα συνθήματα στον τοίχο του σπιτιού της, η Μαριάννα Ντούβλη που έκανε τη Βουγιουκλάκη πριν κάνει την αποτυχημένη πρωταγωνίστρια ροζ ταινιών, η μεγέθυνση στήθους της Τζούλιας Αλεξανδράτου που απαθανατιζόταν καρέ καρέ και τα τηλεοπτικά πάνελ που αφιέρωναν ολόκληρη εκπομπή για το αν είναι ωραίο να ξυρίζουν οι άντρες τις γάμπες τους. Και βας βας ο Παρασκευάς.

Μια κοινωνία στο γαϊτανάκι της φωσφοριζέ ουτοπίας να φτιάχνει χάρτινα είδωλα μίας χρήσης. Οι απόηχοι των Ολυμπιακών Αγώνων ακούγονταν ακόμη αρκετά δυνατά και έκρυβαν έναν νοητό υπόκωφο ήχο που άλλοτε έμοιαζε με γουργουρητό απόλαυσης και άλλοτε με επιθανάτιο ρόγχο. «Δεν πάει παραπάνω. Ο απόλυτος ξεπεσμός», λέγαμε εμείς οι, υποτίθεται, του Πολιτισμού. Και πηγαίναμε στις παρακάτω σελίδες με τα κοσμικά μήπως πετύχουμε κανέναν γνωστό μας ή κάναμε ζάπινγκ μήπως πετύχουμε καμιά χοντράδα της Στανίση που την είχε «υιοθετήσει» και ο Ζουράρις.

Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες των μνημονίων. Και έφεραν μαζί τον ΕΝΦΙΑ και τις περικοπές. Αλλαξαν οι εικόνες, άλλαξαν τα χρώματα, τα φωσφοριζέ ξεθώριασαν. Σιγά σιγά απεχώρησαν από την κεντρική σκηνή του τηλεοπτικού και έντυπου κουτσομπολιού οι λογής Μαστροκώστες και τα χρυσά μπικίνι τους. Νομίζω ότι απεχώρησαν οικειοθελώς οδηγούμενες από το ένστικτο της πιάτσας. Αυτό που σου υποδεικνύει, το ίδιο επιτυχημένα, πότε να βγεις στο προσκήνιο και πότε να κρυφτείς στα παρασκήνια. Εμειναν μόνο να γελοιοποιούνται αυτοί και αυτές που νομίζουν ότι είναι παντός καιρού. Και κάποιοι δευτεροκλασάτοι που πίστευαν ότι δεν ήταν στην πρώτη σειρά γιατί είχαν καβατζώσει τη θέση τους άλλοι και ότι τώρα που οι άλλοι αποσύρθηκαν ήρθε η σειρά τους. Εμ δεν είναι έτσι…

Είναι και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Ο τηλεοπτικός σταυροφόρος. Το alter ego του Φουρθιώτη. Το καινούργιο αστέρι των μεσημεριανάδικων. Ο καλύτερος φίλος της νοικοκυράς

Τα τηλεοπτικά προγράμματα λαϊφστάιλ όμως αναγεννώνται από τις στάχτες τους. Και, όταν δεν υπάρχει λύση, την επινοούν. Ούτε κατάλαβα πώς τους πανελίστες που παρακολουθούσαν, μέρα με τη μέρα, το διαζύγιο της Μενεγάκη τους έπιασε η αγωνία για εγκλήματα, προανακριτικές και δικαστήρια. Πώς η Αντζελα Δημητρίου αντικαταστάθηκε από «συγγενείς του θύματος». Και πώς κάτι κυρίες με καπελαδούρες που εισέβαλαν σε dressing room επωνύμων έδωσαν την θέση τους σε αστυνομικούς συντάκτες σε ζωντανή σύνδεση με φόντο τη ΓΑΔΑ. Πάντως, καταμετρημένα, οι παρουσίες σε λαιφστάιλ εκπομπές δικηγόρων και εμπλεκόμενων σε δίκες είναι πιο συχνές και μεγαλύτερης διάρκειας από αυτές των ηθοποιών.

Υπάρχει βέβαια και ένας μικρός κύκλος που ζει στη Νεφελοκοκκυγία του και συμπεριφέρεται σαν μόλις να έχει γυρίσει από την τελετή λήξης των Ολυμπιακών και δεν έχει ακόμη χωνέψει τα καρπούζια του Ρουβά. Παμπάλαιες Σταρ Ελλάς, παρωχημένες πανελτζούδες, ανθυποστάρ και ξεπεσμένοι κοσμικογράφοι που συναντιούνται σε εγκαίνια ταβερνών και κοιτιούνται αναμεταξύ τους στα μάτια γιατί, αν κοιτάξουν γύρω τους, θα προσγειωθούν ανώμαλα στην πραγματικότητα. Ανταποκρίνονται με θέρμη σε προσκλήσεις πιαρτζήδων μήπως και εξασφαλίσουν δωρεάν Σαββατοκύριακο σε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο. Και έτσι έχουν να γεμίζουν όπως όπως τα κοσμικά των περιοδικών και οι αντίστοιχες ενότητες των εκπομπών.

Και βέβαια είναι και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Ο τηλεοπτικός σταυροφόρος. Το alter ego του Φουρθιώτη. Το καινούργιο αστέρι των μεσημεριανάδικων. Ο καλύτερος φίλος της νοικοκυράς. Στα χρόνια της κρίσης το τηλεοπτικό λαϊφστάιλ έχει παραληρηματικό λόγο δημοδιδάσκαλου και καλεί την Ιερά Σύνοδο να λογοκρίνει τηλεοπτικά προγράμματα… Δεν ξέρω μήπως η Μαστροκώστα ήταν μια κάποια λύση…

The post Από τη Μαστροκώστα στον Νικολόπουλο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα