Απερχόμενος αρχηγός ΕΛΑΣ: «Θα θέλαμε να είχαμε κάνει περισσότερα»

13:53 9/8/2018 - Πηγή: Protagon

Σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης και με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι έγινε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του αρχηγού της ΕΛΑΣ στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα.

Λόγω πένθους η τελετή δεν είχε αγήματα ή επίσημο χαρακτήρα.

Ο απερχόμενος αρχηγός Κωνσταντίνος Τσουβάλας παρέδωσε στον νέο αρχηγό Αριστείδη Ανδρικόπουλο κάνοντας επισημάνσεις που προκάλεσαν αίσθηση στους παρευρισκόμενους, όπως σημειώνει το «tovima.gr».

Όπως τόνισε: «Προσπαθήσαμε,

εξαντλήσαμε τις δυνάμεις μας αλλά θα θέλαμε να είχαμε κάνει και πάνω από τις δυνάμεις μας για να είναι μαζί μας οι άνθρωποι που χάθηκαν».

Ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος

Επιπλέον, ευχαρίστησε την πολιτεία για την τιμή που του έκανε αναθέτοντας του τα καθήκοντα τού αρχηγού και επισήμανε ότι «δεν φτάνει μόνο να κάνουμε πράγματα σε ώρες κρίσης, αλλά επιβάλλεται να προβλέπουμε καταστάσεις και να προλαμβάνουμε γεγονότα».

Πρόσθεσε σε μια προσωπική αναφορά ότι «επί 37 χρόνια έπραξα ό,τι επέβαλλε η συνείδησή μου και το Σώμα το οποίο υπηρέτησα». Εμφανώς συγκινημένος είπε απευθυνόμενος στον νέο αρχηγό για το προσωπικό της Αστυνομίας: «Φίλε Αριστείδη να τους σέβεσαι και να μου τους προσέχεις όλους και τους 54.462».

Ο απερχόμενος αρχηγός της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνος Τσουβάλας

Από την πλευρά του, ο νέος αρχηγός Αριστείδης Ανδρικόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την τιμή που του έκανε, δεσμεύθηκε να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του και να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ακόμη καλύτερη εξέλιξη του αστυνομικού σώματος.

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης.

Παρέστη ακόμη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής και πολλοί αξιωματικοί.

The post Απερχόμενος αρχηγός ΕΛΑΣ: «Θα θέλαμε να είχαμε κάνει περισσότερα» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απερχόμενος, ΕΛΑΣ,aperchomenos, elas