Αντιμέτωπος -για τέταρτη φορά- με τον εφιάλτη της κατάθλιψης ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ

08:05 2/3/2018 - Πηγή: Protagon

Ακόμα μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο στη ζωή του περνάει ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ ο οποίος αποκάλυψε ότι είναι και πάλι αντιμέτωπος με το φάσμα της κλινικής κατάθλιψης. Είναι όπως, είπε, η τέταρτη φορά που μπαίνει σε αυτό το σκοτεινό τούνελ, μια από τις πιο ύπουλες και συχνές ψυχικές ασθένειες της εποχής μας.

Ιδίως στη χώρα μας, η κατάθλιψη θερίζει (εδώ).

Οπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, βρίσκεται σε πολύ μεγάλη κρίση και μόνο η αγάπη που λαμβάνει από τους φίλους τον κάνει

να αισθάνεται καλύτερα. Το μήνυμά του πάντως έχει έναν αισιόδοξο τόνο:

«Ακόμα κι αν βρίσκεστε στα βαθιά ακόμα, όπως εγώ, θέλω κάθε μέρα να επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας – κι ας μην το πιστεύετε, δεν έχει σημασία – τη φράση «Μπορώ να γίνω καλά, και ΘΑ γίνω καλά».

Διαβάστε εδώ παλαιότερα άρθρα του Κορτώ στο Protagon

Δείτε την ανάρτηση του συγγραφέα:

«Φίλες και φίλοι αγαπημένοι,

Τον τελευταίο καιρό, όπως ξέρουν οι δικοί μου άνθρωποι, κι όπως ίσως έχετε συμπεράνει απ’ τις αναρτήσεις μου, πάσχω, για τέταρτη φορά στη ζωή μου (γαμώ το κεφάλι μου δηλαδή) από κλινική κατάθλιψη. Τα πράγματα έχουν φτάσει στο σημείο όπου ζορίζομαι ακόμα και να βγω να πιω έναν καφέ – όλα τα εύκολα ξάφνου γίναν δύσκολα.

Σήμερα, κρατώντας το τελευταίο βιβλιαράκι μου στα χέρια μου, για πρώτη φορά δεν ένιωσα τη σπίθα εκείνη της χαράς που πάντα νιώθω με κάθε καινούριο χάρτινο μωρό.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα μήνυμα απελπισίας, αλλά ένα μήνυμα ελπίδας. Λαμβάνω βοήθεια, λαμβάνω απέραντη αγάπη, κι ελπίζω σύντομα να είμαι καλύτερα.

Και θέλω να θυμάστε, εν ασθενεία συνοδοιπόροι μου, ότι με την κατάλληλη θεραπεία – σε συνδυασμό πολλές φορές με φάρμακα – η κατάθλιψη αντιμετωπίζεται και νικιέται.

Ακόμα κι αν βρίσκεστε στα βαθιά ακόμα, όπως εγώ, θέλω κάθε μέρα να επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας – κι ας μην το πιστεύετε, δεν έχει σημασία – τη φράση “Μπορώ να γίνω καλά, και ΘΑ γίνω καλά”».

The post Αντιμέτωπος -για τέταρτη φορά- με τον εφιάλτη της κατάθλιψης ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα