Ανδρουλάκης: Δέχθηκα πιέσεις να μην κατέβω στον β’ γύρο

Στις πιέσεις που δέχθηκε ώστε να αποσυρθεί από τον δεύτερο γύρο των εκλογών της Κεντροαριστεράς, ενώ ήταν ακόμη σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων της πρώτης Κυριακής, αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

Σύμφωνα με όσα είπε στη συνέντευξή του ο διεκδικητής της ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα, με τη ροή των πρώτων αποτελεσμάτων στον πρώτο γύρο των εκλογών της περασμένης Κυριακής, τα οποία έδιναν στη Φώφη Γεννηματά ποσοστό κοντά στο 50%, δέχθηκε πιέσεις να μη διεξαχθεί

ο δεύτερος γύρος. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, «μετά την αποτύπωση του τελικού αποτελέσματος δεν υπήρξε πια καμία πίεση, γιατί καταλαβαίνουν όλοι ότι δεν μπορεί να μη γίνει δεύτερος γύρος με ένα ποσοστό της τάξης του 40%», γιατί «θα ήταν προσβολή προς τους πολίτες να μη γίνει ο δεύτερος γύρος».

«Το θέμα το μεγάλο είναι να μείνουμε όλοι μαζί, να υπάρχει μαζική συμμετοχή τη δεύτερη Κυριακή», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης, καλώντας όλους τους πολίτες που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή «να έλθουν να ψηφίσουν και τη δεύτερη, για να πάμε παρακάτω». «Δεν αξίζει στην παράταξή μας να κάνουμε κουπί σε δεμένη βάρκα […] πρέπει να έχουμε ένα μέλλον πραγματικό, να μην είναι ένας διάττοντας αστέρας, μία συσπείρωση που αφορά μόνο στις επόμενες εκλογές, αλλά μία παράταξη που να μπορεί διαχρονικά και στο μέλλον να εκφράσει όλες τις γενεές και δυναμικά τους ανθρώπους της παραγωγής και της εργασίας», τόνισε μεταξύ άλλων.

Όπως επεσήμανε, «το καινούριο πρέπει να είναι πραγματικά καινούριο και η νέα παράταξη πρέπει να εκφράζει την Κεντροαριστερά με έναν ρεαλιστικό τρόπο, χωρίς δημαγωγίες, με ένα πρόγραμμα λύσεων πραγματικών για κάθε ζήτημα που αφορά την ελληνική κοινωνία».

Ο κ. Ανδρουλάκης γνωστοποίησε εξάλλου, πως υπήρξε επικοινωνία και προγραμματισμός συναντήσεων, τόσο με τον Γιώργο Καμίνη, όσο και με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ υπήρξε συμφωνία και για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας με την κυρία Γεννηματά, την προσεχή Πέμπτη.

Ερωτηθείς σχετικά με την προοπτική μετεκλογικών συνεργασιών σε περίπτωση εκλογής του στην ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα, ο ευρωβουλευτής της «Ελιάς» είπε:

«Θα πράξω ό,τι γίνεται σε όλα τα κράτη της Ευρώπης. Βάσει του προγράμματός μας, θα ζητήσω ισχυρή λαϊκή εντολή. Αν ο λαός δεν μας τιμήσει, μένουμε στην αντιπολίτευση και πάμε στο δεύτερο βήμα και καλούμε τα κόμματα, εάν συμφωνούν με τις ιεραρχήσεις του προγράμματός μας. Εάν μπορεί να βρεθεί προγραμματική συμφωνία «γραμμένη σε πέτρα», που βάσει αυτής θα κριθούμε τα επόμενα χρόνια της κυβέρνησης, ευχαρίστως να συγκυβερνήσουμε με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Αν δεν βρίσκεται προγραμματική συμφωνία, θα μείνουμε στην αντιπολίτευση».

«Η συναίνεση», τόνισε, «είναι σημαντική για να υπάρχουν εθνικές πολιτικές, αλλά πρέπει να είναι προγραμματική» και για μία ακόμη φορά ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μπει σε καμία κυβέρνηση, «για να μοιράσουμε υπουργεία σε παλιούς πρωταγωνιστές κι αυτό να το βαφτίσουμε ενότητα. Δεν υπάρχει αυτό το σενάριο με εμένα στην ηγεσία της παράταξης».

Κληθείς τέλος, να τοποθετηθεί επί των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Θέλω να δω τι ακριβώς θα φέρει στη Βουλή ο κ. Τσίπρας. Άποψή μου είναι ότι επειδή αυτά τα παίρνει από τη μία τσέπη και τα βάζει στην άλλη, είναι επικοινωνιακά παιχνίδια».

The post Ανδρουλάκης: Δέχθηκα πιέσεις να μην κατέβω στον β’ γύρο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα