Αναδοχή: «Μαστίγιο» Τσίπρα στους βουλευτές του και επίθεση σε Μητσοτάκη

14:32 9/5/2018 - Πηγή: Protagon

Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και «μαστίγιο» για τους «αντάρτες» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που απειλούν να καταψηφίσουν την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, επεφύλασσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο περί υιοθεσία και αναδοχής.

Kατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός

εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του έναντι του νομοσχεδίου και του επίμαχου άρθρου 8 (υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της ΝΔ έχει αφήσει ελεύθερους τους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση).

«Μπορεί αν θέλει να μας παραδώσει άλλο ένα μάθημα για το ποιος είναι λαϊκιστής και λογαριάζει μόνο το πολιτικό κόστος και ποιος αληθινά φιλελεύθερος… Είναι δικαίωμα του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ να το κάνει αυτό.

»Εμείς, ειλικρινά, τον ευχαριστούμε γιατί κάνει τα πράγματα πιο καθαρά σε ορισμένους που πίστεψαν ότι είναι δήθεν πολιτικός του φιλελεύθερου κέντρου».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΔ βαθιά συντηρητικό με αναχρονιστικές ιδέες, που φλερτάρει όπως είπε, επικίνδυνα με τον ακροδεξιό λαϊκισμό σε κάθε βήμα που αυτή η κυβέρνηση κάνει σε ζητήματα που αφορούν ατομικά δικαιώματα.

Του διέφυγε βέβαια, ότι θιασώτης και βασικός εκφραστής του «ακροδεξιού λαϊκισμού», που ίδιος με τόσο πάθοε κατήγγειλε, είναι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, ο οποίος στηρίζει με την ψήφο του στο κοινοβούλιο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά αυτό πάλι είναι μία λεπτομέρεια για τον Πρωθυπουργό.

«Εμείς θα συνεχίζουμε να πορευόμαστε με βάση τις αρχές μας, αγνοώντας το πολιικό κόστος» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, ανεξάρτητα απ’ όσα λέγονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Απάντηση ΝΔ

«Το ποιος είναι φιλελεύθερος και προοδευτικός και ποιος ιδεοληπτικός και λαϊκιστής το έχουν πια καταλάβει πολύ καλά οι πολίτες και θα φανεί σύντομα στις κάλπες», απάντησε στον Πρωθυπουργό το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Όσον αφορά το ν/σ που ψηφίζεται σήμερα, η Νέα Δημοκρατία τοποθετήθηκε υπεύθυνα, με γνώμονα πρωτίστως τo συμφέρoν των παιδιών και τη σημερινή πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας από την οποία έχει πάρει διαζύγιο ο κ. Τσίπρας», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση με αφορμή όσα ανέφερε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός.

«Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας επιλέγει την οξύτητα και την πόλωση ακόμη και για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό θέμα για το οποίο η Νέα Δημοκρατία δεν έθεσε καν ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, απλά αποδεικνύει τον πανικό της απερχόμενης κυβέρνησής του», είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η Πειραιώς .

Ο Αλέξης Τσίπρας, όμως, είχε και ένα μήνυμα για τους διαφωνούντες βουλευτές του κόμματός του που απειλούν να καταψηφίσουν το επίμαχο άρθρο 8, ακολουθώντας το «παράδειγμα» του κ. Κατσίκη.

«Κακώς εστιάσαμε στο συγκεκριμένο άρθρο», τόνισε, προτάσσοντας τις τομές που, όπως είπε, φέρνει το νομοσχέδιο στην επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε τα παιδιά που είναι σε ιδρύματα να βρουν αγάπη σε οικογένειες.

Αίσθησή μου, είπε, είναι ότι η δημόσια συζήτηση εστιάστηκε, «κακώς για την άποψή μου, σε ένα μόνο άρθρο του νομοσχεδίου, δεν το θεωρώ ασήμαντο, ωστόσο νομίζω ότι το μεγάλο θέμα σήμερα είναι η στάση της πολιτείας απέναντι στα παιδιά που στερούνται της δυνατότητας να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή και μεγαλώνουν στα ιδρύματα. Αυτά τα παιδιά, λοιπόν, είναι που πρέπει να έχουμε σήμερα στο μυαλό μας».

Στα μάτια της πολιτείας τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ιδρύματα ήταν σχεδόν αόρατα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Το μεγάλο θέμα σήμερα είναι η στάση της πολιτείας απέναντι στα παιδιά που στερούνται της δυνατότητας να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή και μεγαλώνουν στα ιδρύματα. Παιδιά, τα οποία, δυστυχώς, στα μάτια της πολιτείας μέχρι σήμερα ήταν σχεδόν αόρατα. Παιδιά ενός κατώτερου θεού που στερούνται της δυνατότητας να ζουν και να ωριμάζουν σε ένα σπίτι, σε μία οικογένεια».

Ο κ. Τσίπρας είναι ο δεύτερος πολιτικός αρχηγός που παίρνει τον λόγο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, μετά τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη που τάχθηκε σαφώς και εξαρχής υπέρ της αναδοχής.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου, η οποία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, ήταν προγραμματισμένη για τις 14:00.

The post Αναδοχή: «Μαστίγιο» Τσίπρα στους βουλευτές του και επίθεση σε Μητσοτάκη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα